Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

CIORNE 2.0 – despre cum devin ideile realitate
Vernisaj, 18 septembrie, orele 17:00, Muzeul Național al Țăranului Român, Sala Acvariu.

Fundația Friends For Friends lansează a doua ediție a Expoziției Ciorne 2.0 care va face radiografia unor proiecte mari din România și va răspunde la întrebarea Cum devin ideile realitate?. Accentul este pus pe cum s-au născut, cum au evoluat ele până la produsul finit, care sunt pașii pe care i-au urmat și care au fost obstacolele în drumul lor. Este o expoziție de schițe, notițe și mâzgăleli, care adună peste 20 de idei, așa cum au evoluat ele de la stadiul de gând și până la forma lor ultimă.

„Văd ciornele și cercetarea lor ca pe un exercițiu foarte valoros pentru a înțelege fazele prin care trece o idee până ajunge să se nască, să prindă un contur și să devină accesibilă și pentru alți oameni decât autorul. Mă bucur să avem în CIORNE 2.0 exponate care vin din diverse zone ale inovației, de la obiecte la cărți, proiecte sociale, filme sau business, care ne pot învăța cum se frământă autorul până ajunge să decidă ce rămâne și ce nu, ce e valoros și ce ține de generarea de idei de susținere, dar care nu devin parte integrantă a produsului finit. (Sorin Trancă, Președintele Fundației Friends For Friends)

Dacă vreți o mică privire prin gaura cheii, veți putea vedea în CIORNE 2.0 cum a renăscut Pegas, cum gândește creativ comunitatea Grolsch, cum iau naștere bijuteriile Zurzur, de unde a venit inspirația pentru noul logo Bitdefender sau cum arată campania Love Plus pe caietul unui copywriter.

„Există un mit al creativităţii care spune că ea se hrăneşte cu o muză mofturoasa, care, ba vine, ba nu, dar dacă vine, sigur lasă în urmă o capodoperă. În filme, expectativa e ilustrată de scriitorul care mototoleşte foaia plină de eşecuri, muzicianul care încearcă timid nişte acorduri noi sau o mulţime de creatori îmbuibaţi cu cafea, ţigări şi alcool.

Ciornele din Expoziţia FFFF spun o poveste puţin diferită: poate există vreo muză, poate ajuta cu naşterea unei idei sau schiţe, dar asta e doar începutul procesului. După ciornă vine munca, iar munca se pretează mai greu la mitologizare." (Cristi Lupșa, Editor Decât o Revistă)

Ciorne 2.0 este un proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Exoziția este deschisă în cadrul Zilelor Muzeului Țăranului, în perioada 18-30 septembrie după care va fi intinerată în mai multe locații. Detalii despre traseul Expoziției găsiți pe ffff.ro.
 


înapoi la pagina principală
 
inchis