Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

DELTACRAFT meșteșug + design contemporan în premieră în România
Colecția DELTACRAFT meșteșug + design contemporan va fi prezentată în premieră la Muzeul Național al Țăranului Român, joi, 31 martie 2016, ora 18, în sala Acvariu, de către Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis.

Trei designeri români contemporani: Ana Botezatu, Pop Emese și Ciprian Manda și 11 meșteșugari din Delta Dunării: Toader Calciu, Paraschiva Gălățeanu, Paraschiva Constantin, Florica Arion, Jenica Nicolae, Mircea Ghincu, Florian Toma, Costel și Verginica Crimschi, Costel Moise, Gabi Iaba se află în spatele celor 13 obiecte de design contemporan, care îmbină designeul românesc progresiv cu meșteșugurile din Delta Dunării.

Expoziția a cunoscut pentru prima dată succesul în cadrul Vienna Design Week 2015, unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de design din Europa.

Proiectul expozițional DELTACRAFT meșteșug + design contemporan poate fi vizitat în perioada 31 martie- 13 aprilie 2016, la Muzeul Național al Țăranului Român, sala Acvariu (str. Monetăriei, nr. 3).

Cele 13 obiecte expuse sunt ilustrative pentru tehnicile meșteșugărești uzuale. Acestea sunt lucrate din resurse naturale locale – pământ, piatră, lemn, piele și papură invocând un stil de viață sustenabil – procurarea hranei, puterea comunitară și explorează memoria locului.

Colaborarea dintre meșteșugarii tradiționali și designeri are scopul social de a-i pune la curent pe meșteri cu cerințele pieței contemporane, de a găsi soluții pentru ameliorarea sărăciei din această zonă izolată. Pentru designeri, acest tip de experiență mediază trecerea către o abordare responsabilă a procesului de design, sustenabilă din punct de vedere natural și conștientă din punct de vedere cultural.

Curatori ai colecției: Marlene Stanciu și Mihiai Sibianu, inițiatorii KraftMade.

Colecția DELTACRAFT meșteșug + design contemporan a fost realizată în cadrul proiectului „DeltaCraft”, inițiat de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis în parteneriat cu KraftMade și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion“ Tulcea (ICEM). Proiectul este cofinanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Mai multe informații despre obiecte, designeri și meșteri, aici: www.deltacraft.ro.


înapoi la pagina principală
 
inchis