Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Gesturi care ne leagă
Gesturi care ne leagă – dialog fotografic româno-italian, conceput de Rodica Marinescu

14 august– 7 septembrie  2014, Sala Irina NicolauMuzeul Național al Țăranului Român vă invită joi, 14 august 2014, ora 17.00, la Sala Irina Nicolau, la vernisajul expoziției Gesturi care ne leagă – dialog fotografic româno-italian, conceput de Rodica Marinescu.

La un an de la expoziția Peisajele credinței, Muzeul Tăranului continuă dialogul fotografic româno-italian cu Gesturi care ne leagă.

O privire atentă către cei de lângă noi ne poate apropia mult mai mult decât o fac cuvintele. Este cel dintâi gest care ne leagă, după care observăm și unii și ceilalți cât de asemănătoare ne sunt și alte gesturi; atât de multe că, dacă le-am înșira precum rufele la soare, de la noi spre ei și invers, ne-ar trebui o sfoară fără de sfârșit.

Expoziția va cuprinde fotografii din Italia și România, în aceeași încercare de apropiere între noi și descoperire de similitudini; și nu doar în gesturile de zi cu zi ci și în peisaj, colorit și atmosferă.

Autori fotografii: Rodica Marinescu, Anamaria Iuga, Marius Caraman și Arhiva de imagine a MNȚR.

Expoziția va putea fi vizitată la Sala Irina Nicolau, în perioada 14 august– 7 septembrie 2014, de marți până duminică, între orele 10 și 18.

Vă anunţăm că expoziţia de fotografie Gesturi care ne leagă – dialog fotografic româno-italian, conceput de Rodica Marinescu, mai poate fi vizitată până pe 7 septembrie, în sala Irina Nicolau.

înapoi la pagina principală
 
inchis