Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

MUZEELE PIERDUTE
13 – 22 noiembrie 2015, la Sala Tancred Bănățeanu


Rețeaua Națională a Muzeelor din România are deosebita plăcere de a invita publicul începând de vineri, 13 noiembrie, între orele 10 -18, la Sala Tancred Bănățeanu, a Muzeului Național al Țăranului Român, pentru a vizita una dintre expozițiile de propagandă cele mai originale care s-au realizat în ultimii ani. Este vorba despre o expoziție cu mesaj social și politic tare, intitulată MUZEELE PIERDUTE.

Peste 110 muzee din țară sunt afectate de fenomenul dramatic al retrocedărilor de sedii și colecții. Se știe faptul că, orașele fără muzee sunt orașe fără identitate, fără suflet. Investițiile în muzee ar putea schimba economia creativă a unui oraș. Cheile relansării acestora sunt acum la autoritățile statului care nu au găsit sau nu au căutat suficiente soluții alternative. Până atunci, muzeele zac depozitate în lăzi, sunt exilate în apartamente de bloc sau sunt aruncate în stradă, iar colecțiile sunt uneori negociate ca în piață.

Doar acum mai poți vedea unele opere de artă cărora probabil mâine nu o să le mai afli urma... Aici mai avem ultima cheie care deschide mințile încuiate și minunile din muzee. Grigorescu, Ghiață, Ciucurencu, Bernea, Rosenthal, Biblia de la București și alte opere a 9 muzee și biblioteci din țară pot fi văzute acum sau poate nu...

Expoziție marca Rețeaua Națională a Muzeelor din România recomandată chiar și de către cei VINOVAȚI.

Manager proiect - Tudor Sălăgean;
Arhitecți: Constantin Goagea și Anastasia David;
Curator: Dragoș Neamu;
Consultant: Virgil Ştefan Niţulescu

Muzee participante: Muzeul Național de Artă al României, Muzeul de Artă Brașov, Muzeul de Artă Galați, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul de Artă Constanța, Muzeul Municipal Câmpulung Muscel, Muzeul Național al Literaturii Române București, Muzeul Memorial „Octavian Goga” din Ciucea (CJ)

Invitat special: Biblioteca Județeană Cluj-Napoca

Proiect cultural finanțat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național

înapoi la pagina principală
 
inchis