Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase, sau surprinzătoare, sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totdată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când, între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Noul Cinematograf al Regizorului Român - ProgramNoul Cinematograf al Regizorului Român


                                     Proiectul CINEMA REPER


Miercuri 16 aprilie 2014

12:00 – Spirited Away/ Călătoria lui Chihiro (2001), 124 min.
18:00 – Hachiko: A Dog’s Story / Hachiko: Povestea unui câine (2009), 93 min.
20:30 – Monanieba/Repentance / Căinţa (1984), 153 min.

Joi 17 aprilie 2014

12:00 – Good Will Hunting / Good Will Hunting (1997), 126 min., peste 16 ani
18:00 – Departures / Okuribito / Plecări (2008), 130 min.
20:30 – Il vangelo secondo Matteo / Evanghelia după Matei (1964), 137 min.


 

Blind-date cu un film!


Noul Cinematograf al Regizorului Român vă propune o seară de film cu un concept inedit și vă invită la un blind-date cu un film, în data de 18 aprilie, la ora 20:00. La sfârşitul peliculei, doi cinefili norocoşi vor câştiga o seară ca în filme, din partea Ceainăriei La un Ceai. 
Pe 18 aprilie, sunteți așteptați la o seară de film organizată întocmai ca un blind-date. În spiritul, desigur, al iubirii pentru filme și socializare.
Vă invităm să vă lăsați surprinși de un film de nota 10, să aveţi curajul de a merge la o întâlnire pe nevăzute cu un film special ales, în avanpremieră. 
"Iubirea pentru film ne apropie, căci în seara aceasta nu vei rămâne doar cu amintirea filmului. Noi avem de gând să ne cunoaştem, să vorbim, să ne ascultăm, să oferim publicului şansa de a comunica, să schimbăm în această seară statutul persoanei necunoscute care stă lângă noi la cinema", declară organizatorii, Asociația Macondo.
Provocarea Blind date continuă şi după vizionarea filmului. Prin tragere la sorţi, doi norocoşi cinefili vor câştiga o seară aromată cu ceai Blooming Love şi prăjituri delicioase la Ceainăria La un Ceai. 
Noul Cinematograf al Regizorului Român se află în incinta Muzeului Național al Ţăranului Român (intrarea Monetariei nr 3). NCRR este un cinema alternativ, cu un program divers, pentru cinefilii bucureșteni care vor să vadă un film într-o atmosferă liniștită și să participe la evenimente culturale. Biletul la proiecția specială este de 10 lei, preț întreg și 7 lei redus pentru elevi și studenți. Pentru detalii puteți suna la 0723.234.005


Informații suplimentare:
Asociația Culturală Macondo - site oficial www.asociatiamacondo.ro
facebook.com/CinemaNCRR

PR Asociația Macondo

Diana Cercel
0723.234.005
diana@asociatiamacondo.ro


 

 

Zilele filmului sârbesc în România
A patra ediţie
(22-24 aprilie 2014)Liga de Prietenie Româno-Sârbă, cu sprijinul Consiliului Naţional al Cinematografiei din România, organizează
Zilele filmului sârbesc în România
A patra ediţie (22-24 aprilie 2014).


Manifestarea de deschidere va avea loc în ziua de 22 aprilie 2014, ora 19.00, în cadrul Muzeului Naţional al Ţăranului Român, Studioul Horia Bernea. Zilele filmului sârbesc în România vor începe cu proiecţia filmului Krugovi (Cercuri).

În perioada acestei manifestări culturale (22-24 aprilie 2014), zilnic la orele 17.00, 19.00 şi 21.00, se vor proiecta filme din producţia recentă a cineaştilor sârbi, şi anume: Krugovi – Cercuri Regia: Srdan Golubović şi Scenariul: Srdjan Koljević, Melina Pota Koljević; Led – Gheaţa Regia: Jelena Bajić-Jočić şi Scenariul: Radoš Bajić; Falsifikator – Falsificatorul Regia: Goran Marković şi Scenariul: Goran Marković, coscenarist Tihomir Stanić; Odumiranje - La răscruce Regia: Miloš Pušić şi Scenariul: Dušan Spasojević; Ljubav dolazi kasnije - Dragostea vine mai târziu Regia şi scenariul: Hadži-Aleksandar Djurović; Mamaros – Mamarosh Regia şi scenariul: Momčilo Moma Mrdaković; Skidanje – Goliciune Regia: Kosta Djordjević şi Scenariul: Kosta Djordjević, Neda Radulović, Biljana Maksić.

La manifestarea de deschidere vor participa şi oaspeţi din Serbia: actorul Marko Janketić din filmul Krugovi – Cercuri, precum şi reprezentanţii Centrului Naţional al Cinematografiei din Serbia.
Intrarea la toate proiecţiile din cadrul manifestării este liberă.


 

------------------
Spectacolele rulează cu un minim de 8 spectatori. Adresa: str. Monetăriei nr. 3, Sector 1, în incinta Muzeului Naţional al Ţăranului Român.