Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târg de Sânziene 19-21 iunie
Târg de Sânziene – Amuțitul cucului

Piața Țărănească și Meșter(Ești)! organizează Târgul de Sânziene, desfășurat în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, în perioada 19-21 iunie 2015, între orele 10 și 18.

Intrarea este liberă.

De dimineță până seara, în curtea interioară a Muzeului vor fi: târgoveți și artizani, dulciuri și podoabe, obiecte vechi și ateliere de creativitate pentru copiii mai mari sau mai mici.
Vor fi prezenți, cu multe și felutrite meștereli: iconari, cioplitori în lemn, țesătoare, ceramiști, tineri artizani handmade, cusătorese, împletitoare etc. Întrucât în curând vom sărbători ia românească vă așteptăm să purtați, să probați și să târguiti ii vechi și ii noi.

Negustorii de antichități aduc de prin satele și târgurile de profil: țesaturi, mobilier, carte, ceramică, obiecte specifice unei gospodării țărănești, patefoane, ceasuri, gravuri și felurite obiecte de artă. Colecționarii sunt așteptați, ca de fiecare dată, cu diverse obiecte și poveștile lor.

Se pot târgui: prăjituri tradiționale, miere și produse apicole, plăcinte, ciocolată de casă, brânzeturi, dulcețuri, siropuri și zacuști, turtă dulce și covrigi, cornete boierești și babic tătăresc. La fața locului, pentru pofticioși, preparatele românești la ceaun se servesc cu lipie dâmbovițeană: sarmale în foi de viță, plachie de crap cu mămăligă, pulpe la ceaun.

Copiii, începând cu vârsta de 4 ani, sunt așteptați să participe la atelierele de creativitate unde vor învăța să picteze pe ceramică sau să lucreze cu lâna împâslită.

Mai multe detalii despre ateliere pe: www.facebook.com/AteliereleDeCreatieMesterEsti

Organizator: Tactic Events
Corina Berariu- Event Manager
Tel: 0735 441 303
E-mail: office@tacticevents.ro
Facebook: https://www.facebook.com/ptaraneasca

înapoi la pagina principală
 
inchis