Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târg de Sfântul Ilie 2015

De vineri, 17 iulie, până duminică, 19 iulie, de dimineaţă până după-amiază, vă aşteptăm la Târgul de Sfântul Ilie, organizat de Piața Țărănească la Muzeul Național al Ţăranului Român. În curtea interioară și pe Aleea Samurcaș vă întâmpină aproximativ 100 de meşteri populari şi producători tradiţionali, dar şi tineri artizani şi colecționari de antichități.

Țesătoare, fierari, olari , cioplitori, lingurari, cojocari, cofetari, pielari, sticlari, rudari, iconari, negustori, gospodine şi gospodari aduc fel de fel de obiecte, dar și diverse bunătăţi: dulceţuri, siropuri şi cofeturi, miere şi produse apicole, cozonaci şi plăcinte, mere, fructe și legume de sezon, cosmetice naturale și ierburi aromatice, brânzeturi și cașcavele pregătite după reţete cu tradiţie, ghiudem tătăresc, precum şi pălinci şi vinuri, colaci și covrigi, turtă dulce şi alte dulcegării.

La ceaun se pregătesc mâncăruri delicioase: sărmăluțe în varză și în foi de viță, pui cu mujdei și mămăligă, gulaș de vițel și ciuperci cu branză de burduf.

Sâmbată, 18 iulie, şi duminică, 19 iulie, începând cu orele 10, vor fi deschise şi atelierele de creaţie pentru copii:
Lumea ceramicii – coordonator Mariana Șerban 0746 154 957
Atelierul de papuși – coordonator Cătălina Marinescu 0722 289 871
Podoabe din lână împâslită – coordonator Alice Gabriela Pop
Mai multe detalii găsiţi pe https://www.facebook.com/AteliereleDeCreatieMesterEsti

Pe Aleea Samurcaș colecționarii de antichități vă așteaptă cu obiecte vechi de artă, numismatică, porțelanuri, cărti, bijuterii, obiecte tehnice, ceasuri, sticlărie, mobilă veche, pânză de casă, țesături țărănești.

Vă aşteptăm, deci, mămici, tătici, copii şi bunici, în zile de sărbatoare la târg mare cu dichis, din 17 până în 19 iulie, în curtea interioară a muzeului şi pe Aleea Samurcaş.
Programul este între orele 10 și 18 și intrarea este liberă!

Organizator: Tactic Events
Corina Berariu- Event Manager
Tel: 0735 441 303
E-mail: office@tacticevents.ro
Facebook: https://www.facebook.com/ptaraneasca


 înapoi la pagina principală
 
inchis