Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târgul 100 de Tradiții Românești
17 - 19 septembrie 2021
Asociaţia Kogaion 115 organizează Târgul 100 de Tradiții Românești, în curtea Muzeului Naţional al Țăranului Român, în perioada 17 - 19 septembrie 2021. Intrarea este liberă.
 

La târg pot fi admirate şi târguite linguri sculptate cu semne celeste, lăzi de zestre încrustate cu horjul, costume tradiționale, icoane, zgărdane, covoare ţesute la război din lână vopsită vegetal, ceramică pictată, măști tradiţionale, chimire și genți din piele naturală, bundițe brodate cu motive populare.

Artizani talentați vor expune tablouri din fir de sârmă placată cu aur, bijuterii din argint lucrate manual, vestimentație din bumbac și jucării pentru copii, cosmetice făcute doar din ingrediente naturale, lumânări organice parfumate, uleiuri de lavandă.

Vizitatorii sunt așteptați şi cu produse culinare, din cele mai gustoase: preparate tradiționale din carne, brânzeturi proaspete din lapte de capră și cașuri în coajă de brad, păstrăv afumat, pâine cu cartofi coaptă în vatră, zacuscă de ghebe și de ardei copți, salate de iarnă, dulcețuri și siropuri atestate „produs montan”, sucuri de aronia și de cătină, palincă și afinată, cozonaci bucovineni și plăcinte, ciocolată și prăjituri de casă, miere şi șerbeturi diverse, turtă dulce și baclavale, fructe şi legume de la producătorii locali.

Colecționarii de antichități tradiționale pot găsi la vânzare obiecte foarte vechi, aparținând vieții de la țară: dulăpioare, copăițe, putineie, bancuri de tâmplărie, unelte pentru țesut.

Ca la orice târg autentic, bucatele pregătite la fața locului vor ademeni pe toți cei prezenți. Grătarele vor fi încinse pentru pastramă de oaie, care se însoțește bineînțeles cu mustul proaspăt stors. Ceaunele cu fasole și sarmale vor fi puse la foc dis-de-dimineață, spre deliciul pofticioșilor.

Pe durata târgului vor funcționa Atelierele de creație, la care participanții vor putea realiza tablouri din pănuși de porumb sau brățări multicolore împletite, sub îndrumarea doamnei Maria Fildan. Prețul participării este de 20 lei pentru atelierul de tablouri și 15 lei pentru cel de brățări.

Program târg: zilnic între orele 10.00 și 19.00.

Organizator eveniment:
Asociația Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803
Email: ligia_marica@yahoo.com

 
înapoi la pagina principală
 
inchis