Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târgul de Sfântul Dumitru 26-28 octombrie 2012
26-28 octombrie 2012, între 10.00 și 18.00


Week-end-ul acesta de vineri până duminică, vă așteptăm în curtea interioara a Muzeului Țăranului, la Târgul de Sf. Dumitru.
În tradiția noastră se spune că în ziua de 26 octombrie, de Sfântul Dumitru (Sâmedru), se sfârşeşte vara păstorilor, el este stăpân peste iarna ce vine...

Veți putea degusta la Piața Țărănească de Sf. Dumitru produse naturale și produse tradiționale: afumături din Galați, Argeș și Sibiu, brânzeturi de oaie, vacă sau capră din Argeș, Galați, Tecuci și Sibiu, dulcețuri, siropuri și zacuști muntenești și moldovenești, miere și produse apicole, pâine în trei culori de la Târgul domnesc, cofeturi și dulciuri: turtă dulce din Pitești, ciocolată de casă și Halviță de la Lipova, Cozonacul Bujor, prăjituri de casă tradiționale din Maramureș și Buzău, dar și mâncare gătită la fața locului de gospodine pricepute.

Meșter(Esc)! pentru domniile voastre meșteri populari și artiști handmade din toate zonele țării, care vă vor încanta în aceste zile de sărbătoare cu diverse obiecte: ceramică, ii, icoane, obiecte din piele, mic mobilier pictat, bijuterii handmade, obiecte realizate din lână și croșetate, obiecte din os și sare, toate vă invită într-o lume aparte, a lucrușoarelor făcute cu îndemanare și mai ales mult drag!
Pe aleea Samurcaș, la intrarea din Parcul Kiseleff veți putea face o călatorie în timp, printre negustorii de antichități care vă prezintă obicte vechi și poveștile lor.

Pofticioși sau iubitori de frumos, colecționari și amatori de artă și bună dispoziție, vă așteptăm pe toți, din 26 până în28 octombrie, de dimineața până seara, la Muzeul Național al Țăranului Român !

Intrarea libera

înapoi la pagina principală
 
inchis