Catre Tur Virtual

Muzeului Naţional al Ţăranului Român are din anul 2007 o editură proprie, Martor. Dar, încă din 1991, editarea unor publicaţii într-un stil propriu, mai aproape de conceptul de carte-obiect, a fost una dintre activităţile prioritare ale muzeului. Sub semnăturile cercetătorilor şi muzeografilor noştri au apărut numeroase titluri. Unele ediţii s-au epuizat rapid, altele pot fi încă găsite la librăria muzeului: carte de specialitate (etnologie şi folclor, antropologie, sociologie, muzeologie), publicaţii bibliofile în ediţii limitate, cărţi-album, reviste, calendare, foi, pliante, mape, afişe, agende. Revista anuală de antropologie şi muzeologie, Martor, publicaţie ajunsă la numărul 12, pune în dezbatere în fiecare număr problemele actuale din domeniu şi experimentele noastre muzeografice.

TRADIȚII ȘI MEȘTEȘUG Târg cu produse tradiționale, meșteri populari și anticari 17 – 19 mai 2019
Având ca motto „Familia este acolo unde mă simt acasă”, Târgul cu produse tradiționale, meșteri populari și anticari, TRADIȚII ȘI MEȘTEȘUG, își așteaptă publicul de vineri, 17 mai, până duminică 19 mai, la o sărbătoare a familiei. Programul este între orele 10 și 18, iar sâmbătă, 18 mai, cu ocazia Nopții Muzeelor, până la ora 21. Intrarea este liberă.

Special pentru această sărbătoare vom găti „ca la mama acasă”: plăcinte, poale-n brâu, gogoși, clătite și pâine cu maia, sărmăluțe, fasole cu ciolan, borș de pește și fripturi de tot felul, pe lângă socată, limonadă, bere rece și prăjituri de casă. Grădina umbroasă a casei Tzigara-Samurcaș este locul ideal unde să mâncați în familie: avem mese lungi și încăpătoare, care vă adăpostesc de arșiță la ora amiezii.

Pentru noi, familia înseamnă, în primul rând, timp de calitate petrecut alături de cei dragi, de aceea, vă invităm să vă alăturați meșteșugarilor și tinerilor artizani care vor încondeia ouă, vor ciopli linguri și alte obiecte din lemn, vor lucra la roata olarului sau vor realiza bijuterii din argint sau alamă.

Nu vor lipsi costumele populare autentice, noi sau recondiționate, icoanele, produsele de marochinărie, din piele naturală, cremele și săpunurile făcute după rețetele bunicii.

În curtea interioară a muzeului, vor fi prezenți anticarii și restauratorii de mobilier vechi țărănesc: lăzi de zestre, dulăpioare, copăițe, pive, putinei, postăvioare, ceramică veche, unelte pentru țesut.

 


 
înapoi la pagina principală
 
inchis