Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târg cu meşteri şi bucate tradiţionale, de Crăciun
Fundaţia Kogaion 115 organizează Târg cu meşteri şi bucate tradiţionale, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din 12 până în 14 decembrie 2014.

Cei care apreciază cultura tradițională românească și care vor să cumpere cadoul potrivit pentru Crăciun, pot găsi aici ii și marame, ceramică pictată, obiecte din lemn cioplit și pictat, icoane, costume şi măşti tradiţionale, covoare, podoabe și ornamente făcute manual pentru sărbătorile de iarnă.
La târg regăsiți și gustul bucatelor tradiționale atât de mult apreciate: afumături, brânzeturi, turtă dulce, cozonaci, plăcinte, murături, dulcețuri, zacuscă, vin, și multe alte bunătăți.

Bucătari pricepuți vor ademeni vizitatorii cu delicioase preparate calde: borșul și saramura de crap cu mămăliguță, păstrăvul, macroul și crapul fript pe grătar sunt doar câteva dintre acestea. Restul le puteți descoperi la fața locului.
Sâmbătă și duminică mai multe edituri de carte pentru copii își expun ultimele noutăți în Sala Acvariu.

Duminică Ansamblul Dubașii vin tocmai din comuna Lăpugiu de Sus, județul Hunedoara să colinde pe toți cei prezenți la târg. Repertoriul formației compuse din 28 de persoane este foarte divers și cuprinde colinde și marșuri legate de obiceiurile zonei: „Măsuratul oilor”, „Nunta Pădurenească” sau „Mulțumim la gazda ‘nost” sunt titluri reprezentative care invită pe bucureșteni la un spectacol autentic, cum rar mai putem vedea în prezent.Intrarea este liberă!

Organizator eveniment:
Fundaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director marketing
Mobil: 0722 274 803
e-mail:ligia_marica@yahoo.com
 


înapoi la pagina principală
 
inchis