Catre Tur Virtual
Ethnophonie este o colecţie de CD-uri editată de muzeu cu sprijinul Fundaţiei Alexandru Tzigara Samurcaş, care construieşte o imagine de ansamblu asupra muzicilor de tradiţie orală din România şi ţările vecine. Colecţia conţine muzici săteşti şi orăşeneşti ale românilor, dar şi ale maghiarilor, romilor, evreilor, ucrainenilor şi aromânilor.
Interpreţii sunt muzicieni, tarafuri şi fanfare populare de elită. Printre ei, celebrităţi: taraful „Haidouks” din Clejani, fanfarele din Zece Prăjini, taraful „Ardealul” din Gherla, grupul Iza din Maramureş.
Discurile sunt însoţite de broşuri bilingve incluzând informaţii, comentarii etnologice, versuri şi fotografii.
Ethnophonie este o colecţie de înalt nivel calitativ, răsplătită prin distincţii occidentale: Premiul Academiei Charles Cros – Franţa (2005) şi Premiul Criticii Germane a Discului (2007).

Mai multe informaţii pe www.ethnophonie.ro

CD 18 – Muzică ţărănească de taraf din Gorj
CD 18 – Muzică ţărănească de taraf din Gorj

Acest disc, a cărui muzică este interpretată de taraful familiei Argint din Pârâu de Pripor, reface miraculos strălucirea de altădată a Gorjului. Discul conţine sârbe, hore de mână, doine şi cântece, executate de voci, violine, violă, chitară şi contrabas. Punctul său forte sunt doinele vocale, care şi-au păstrat în Gorj, ca niciunde în România, întreaga dulceaţă şi forţă de expresie.

Durată totală: 63:23
Broşură: 24 de pagini, cu text de prezentare în română şi engleză
Apărut: 2009; înregistrări realizate în 2008
Preț: 24,50 lei
înapoi la pagina principală
 
inchis