Catre Tur Virtual
Ethnophonie este o colecţie de CD-uri editată de muzeu cu sprijinul Fundaţiei Alexandru Tzigara Samurcaş, care construieşte o imagine de ansamblu asupra muzicilor de tradiţie orală din România şi ţările vecine. Colecţia conţine muzici săteşti şi orăşeneşti ale românilor, dar şi ale maghiarilor, romilor, evreilor, ucrainenilor şi aromânilor.
Interpreţii sunt muzicieni, tarafuri şi fanfare populare de elită. Printre ei, celebrităţi: taraful „Haidouks” din Clejani, fanfarele din Zece Prăjini, taraful „Ardealul” din Gherla, grupul Iza din Maramureş.
Discurile sunt însoţite de broşuri bilingve incluzând informaţii, comentarii etnologice, versuri şi fotografii.
Ethnophonie este o colecţie de înalt nivel calitativ, răsplătită prin distincţii occidentale: Premiul Academiei Charles Cros – Franţa (2005) şi Premiul Criticii Germane a Discului (2007).

Mai multe informaţii pe www.ethnophonie.ro

CD 4 - Lăutarii din Clejani II
CD 4 - Lăutarii din Clejani II

Cele două discuri (03 şi 04) includ înregistrări devenite de acum istorice realizate în 1991 la Muzeul Ţăranului cu acei muzicieni din Clejani care, un an mai târziu, şi-au început strălucita carieră mondială sub numele de Taraf de Haïdouks. Piesele grupate pe discuri sunt: cântece de dragoste, doine, cântece epice şi jurnale orale (printre care şi faimoasa „Cântare a revoluţiei”, executată vreme de 10 ani pe toate scenele lumii), melodii şi suite de melodii de joc cu paşi şi strigături.

Durată totală: 57:34
Broşură: 40 de pagini, cu text de prezentare în engleză şi franceză
Apărut: 2001; înregistrări realizate în 1991
Preț: 24,50 lei
 
înapoi la pagina principală
 
inchis