print

ADITY CHAKRAVARTI
ÎNTRE ÎNTÂMPLARE ŞI IMAGINAŢIE / BETWEEN FACT AND FICTION

27 septembrie - 9 octombrie

Jumătate oameni, jumătate figuri animale - îngeri care merg pe apă, forme feminine cu braţe care atârnă în timp ce merg. Forme stranii pe care le vedem în vise. Din imaginaţie, ele au devenit reale. Acestea sunt imaginile pe care le puteţi vedea pictate pe bucăţi de lemn cu capetele întunecate şi arse. Culorile turcoaz, coral, chihlimbar şi smarald înnobilează lemnul şi scot în evidenţă contururile. Motivele apar de ici, de colo, iar pe alocuri sunt folosite foiţe de aur. Ai impresia unor valoroase tapiserii de altădată sau a unor icoane din alte vremuri. Motivele din tapiserii provin din cultura şi folclorul indian „Madhubani”.

Picturile sunt adunate în expoziţia „Între întâmplare şi imaginaţie” a artistei Adity Chakravarti, din India, soţia ambasadorului Indiei în România.

Expoziţia va fi deschisă la sala Acvariu (intrarea din strada Monetăriei), de luni, 27 septembrie până în 9 octombrie 2010, zilnic de la 10:00-18:00.
Vernisajul va fi luni, 27 septembrie, ora 18:30.

La vernisaj, poemul „Între întâmplare şi imaginaţie”, scris de Adity Chakravarti, va fi transpus în dans. Adity nu ştie ce a luat naştere mai întâi: poemul sau picturile.

Călătorind şi trăind pe mai multe continente alături de soţul său, Adity Chakravarti a avut şansa să cunoască diferite culturi. Formarea sa artistică şi experienţa de peste 20 de ani ca artist i-au înlesnit absorbţia acestor culturi. Abilitatea sa este vizibilă şi în picturi. În unele se regăsesc abanosul şi solul oranj al Africii, în altele se regăseşte roşul magnific al toamnei arţarilor canadieni. În unele vezi albastrul luminos al lui Krishna, zeul colorat de acasă din India, iar în alte picturi chiar şi arhangheli, îngeri şi icoane din România. În toate rămân constante limba, stilul său inconfundabil şi lemnul ars.