print

Conferinţele
Conferința „Ingineria în perioada monarhiei” @ Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Este prima din seria de conferințe „România în perioada monarhiei” și este organizată de Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei. Scopul acestor conferinţe : relevarea rolului şi importanţei avute de Casa Regală în perioada Monarhiei (1866-1947), în dezvoltarea diverselor domenii.Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei organizează seria de conferinţe „România în perioada monarhiei”. Scopul conferinţelor este relevarea rolului şi importanţei avute de Casa Regală în perioada Monarhiei în dezvoltarea diverselor domenii.

Conferinţele vor fi susţinute de specialişti de prestigiu din domeniul abordat de tematica respectivă.Tema “Ingineria în perioada monarhiei” este, susţinută de:

Dr.Ing. Mihai Mihăiţă (preşedinte AGIR), „Căile ferate în perioada monarhiei”.

Dr.Ing. Mircea Ignat (INCDIE ICPE-CA, specialist în istoria electrotehnicii româneşti), „Ingineria electrică în perioada monarhiei”.

Prof.Dr.Ing. Valentin Ceauşu (preşedinte Asociaţia de Istoria Mecanicii), „Învăţământul tehnic în perioada monarhiei”.Conferința va avea loc la MȚR (Șos. Pavel Kiseleff nr.3 / Str.Monetăriei nr.3), sala Horia Bernea (31 octombrie, ora 18). Intrarea liberă.