print

Cum a fost posibil?
expoziţia dedicată victimelor Holocaustului din România, la ediţia a II-a

“Cum a fost posibil?” prezintă creaţiile realizate în cadrul Taberei de Pictură cu tema “Destinul evreilor din România în timpul celui de-al doilea război mondial”, organizată de Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”, cu sprijinul Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.
Expoziţia este rezultatul participării a zece tineri artişti plastici români (Alexandru Baciu, Bogdana Contraş, Mihail Coşuleţu, Sarah Einik, Maia Ştefana Oprea, Florina Niţă, Veda Popovici, Lea Rasovsky, Lelia Rus şi Arnold Schlachter) la cea de-a doua ediţie a taberei de creaţie de la Borsec.
Institutul “Elie Wiesel” vă invită la vernisajul expoziţiei „Cum a fost posibil”, joi, 27 ianuarie 2011, începând cu orele 18.30, la sala Acvariu a Muzeului Ţăranului Român, strada Intrarea Monetăriei nr. 3, Bucureşti.
Expoziţia va fi deschisă în perioada 27 ianuarie -13 februarie 2011.
Expoziţia primei ediţii a taberei de creaţie dedicată victimelor Holocaustului a avut loc în octombrie 2010, fiind găzduită de Parlamentul israelian şi de Institutul Cultural Român din Tel Aviv.
Statul Român şi-a asumat tragedia Holocaustului din România şi responsabilitatea guvernului Ion Antonescu în ce priveşte uciderea a aproximativ 300.000 de evrei, cetăţeni români. În urma prezentării în Parlament a Raportului Comisiei Internaţionale de Studiere a Holocaustului din România ”Elie Wiesel”, în România s-a instituit Ziua de comemorare a victimelor, în data de 9 octombrie, s-a înfiinţat Institutul Naţional de Studiere a Holocaustului ”Elie Wiesel”, aflat sub patronajul Ministerului Culturii, şi s-a construit Memorialul Holocaustului.