print

Foaie verde
Joi, 25 iulie 2013, ora 18.00, în curtea interioară


Lemon Bucket Orkestra
Balkan-Klezmer-Gypsy-Party-Punk-Super Band din Toronto, Canada


Cei care aud pentru prima dată de această trupă își dau imediat seama că spectacolele lor înseamnă mai mult decât niște concerte: sunt experiențe nebunești, pline de savoare, celebrări ale tradiției și-ale culturii, parade extatice care izbucnesc atunci când nostalgia și imaginația se ciocnesc, toate transpuse într-un stil punk exploziv.
De la Toronto la New York, de la Budapesta la Berlin, spectatori din toată lumea elogiază Lemon Bucket Orkestra ca deschizători de drumuri în zona World Music. În trei ani de când au apărut, trupa s-a transformat dintr-un simplu cvartet de muzicieni de stradă, într-o adevărata armată de gherilă muzicală, formată din 14 persoane, cu o sumedenie de fani credincioși, acasă și în străinătate.
Au mai fost in România în câteva rânduri, și și-au creat numeroși fani și la noi. În 2012, au intrat în atenția celor mai importante publicații și agenții de presă din lume (CNN, New York Times, Fox News, Huffington Post etc.) când, la bordul unui zbor Air Canada, întârziat pe ruta Canada – România, și-au scos instrumentele și au organizat un concert ad-hoc pentru ceilalți călători.


Nea Vasile și Taraful de la Mârșa

Taraful de la Mârșa provine din aceeași zonă geografică și muzicală ca Taraf de Haidouks, satele lor fiind la câțiva kilometri distanță. Se cunosc foarte bine între ei și colaborează des. Liderul Tarafului de la Mârșa este Nea Vasile Dinu, care are 77 de ani și o voce inconfundabilă, care pune în pericol geamurile încăperilor în care cântă. A devenit cunoscut și publicului larg prin apariția în hitul formației Zdob și Zdub, Dimineața pe răcoare, dar și de sine stătător, cu taraful său, cântând prin toată Europa, de exemplu, în Germania, la Expoziția Universală de la Hanovra din anul 2000, în Franța, Elveția, Cehia, Rusia, Moldova ș.a.m.d.
Regretatul Bob Brozman, faimosul chitarist american de blues și World Music, a fost unul din cei mai mari fani și prieteni ai săi, vizitându-l în câteva rânduri acasă la Mârșa ca să povestească și să cânte împreună.


La finalul concertului cele trei formații se vor reuni pe scenă pentru un jam-session lăutăresc româno-canadian!


PREȚ BILET: 25 lei
Accesul se face din strada Monetăriei începând cu orele 17.