print

Maguay lansează noul brand de portabile MyWay
Maguay lansează noul brand de portabile MyWay

Bucureşti, 16 februarie 2011 - Maguay, companie românească ce activează ca furnizor de soluţii complete în segmentul IT, a lansat astăzi noul brand de portabile MyWay.

Brandul MyWay înlocuieşte vechiul brand de portabile al Maguay, eXpertBook, având o identitate mai prietenoasă şi mai expresivă. Adresându-se consumatorului de tehnologie atât din zona profesională cât și din zona de utilizare casnică, MyWay vorbeşte dezinvolt despre cele trei avantaje competitive ale liniei de portabile românești: configurabilitate, tehnologie de ultimă generaţie şi cel mai bun şi rapid service pentru laptopuri din România.

• Configurabilitate. Fie că vrei să navighezi mai mult, să lucrezi cu softuri solicitante sau să te joci, fie că vrei să fie uşor de transportat sau să-i ţină bateria foarte mult, sau pur şi simplu vrei să le ai pe toate într-unul – MyWay are întotdeauna configuraţia potrivită, de la netbook-uri la modelele mari şi complexe.
• Tehnologie de ultimă generaţie. Fiind unul dintre cei mai importanţi parteneri români ai Intel și Microsoft, Maguay oferă, prin brandul MyWay, cele mai noi tehnologii.
• Cel mai rapid service. Pentru că este fabricat în România, MyWay beneficiază de cel mai rapid service din ţară: maximum 7 zile pentru remedierea oricărei probleme de funcţionare.
Brandul a fost construit cu ajutorul agenției de branding Grapefruit.

Ediție limitată de netbook-uri MyWay, în parteneriat cu Muzeul Țăranului Român

Pornind de la principalul diferenţiator al brandului MyWay, configurabilitatea, ne-am dorit să comunicăm acest lucru nu doar prin configurabilitatea componentelor portabilului, ci şi prin personalizarea carcasei. ”Am legat această idee de conceptul de produs românesc de calitate. Din convergenţa acestor concepte ne-a venit ideea de a lansa serii limitate de netbookuri MyWay personalizate cu imagini ale valorilor româneşti autentice din trecut până în prezent. Şi am ajuns, inevitabil, la cultură,” explică Ștefan Liuțe, directorul de strategie al agenției de branding Grapefruit.

Astfel, nașterea brandului MyWay coincide cu lansarea primei serii limitate de netbook-uri cu carcasa personalizată. În parteneriat cu Muzeul Ţăranului Român, MyWay a dezvoltat două variante de design originale pentru carcasa netbook-urilor sale, reprezentând o furcă de tors cioplită în lemn și, respectiv, un model decorativ de pe o pernă de zestre din Transilvania. ”Ne-a atras ideea de a combina tradiţia cu tehnologia, vechiul cu noul, într-un gest tehnologic şi cultural fără precedent în România”, spune Eduard Pughin, directorul operațional al Maguay. ”E un act de curaj prin care Maguay va testa deschiderea publicului român la inedit, dar va face şi o afirmaţie puternică despre brandul MyWay ca un brand de portabile super-configurabil, relevant şi încrezător în sine şi în originea lui”.

”Într-o lume aflată sub presiunea mondializării, afirmarea identităţii proprii reprezintă o atitudine firească,” spune Virgil Nițulescu, directorul Muzeului Țăranului Român. ”Sper că parteneriatul demarat astăzi, cu o companie care şi-a creat un renume pe piaţa de IT din România, va dovedi că ştim să fim un muzeu care priveşte spre trecut din perspectiva şi cu uneltele prezentului, în pas cu publicul nostru. Firescul şi spectacularul sunt la ele acasă în Muzeul Ţăranului, instituţie care, pentru mulţi dintre obişnuiţii săi vizitatori, reprezintă o marcă aparte în peisajul cultural românesc, tot aşa cum Maguay reprezintă o garanţie a calităţii, în domeniul său de activitate. Şi mai sper că MyWay va deveni un brand apropiat multora dintre cei care ne calcă pragul, şi care ne apreciază, tocmai pentru că, în ceea ce facem în muzeu, am ştiut să ne păstrăm, mereu, drumul nostru”.

Prin seriile limitate, MyWay înţelege configurabilitatea nu doar ca pe un atribut funcţional, ci şi ca pe unul estetic. ”În mod istoric, multe produse româneşti au plasat aspectul estetic pe un loc secundar, însă brandul nostru se rupe de această ”tradiţie”, racordându-se la bunele practici observabile astăzi în întreaga lume”, spune Eduard Pughin. ”MyWay doreşte să ofere utilizatorilor români de portabile produse potrivite cu stilul lor de viaţă şi capabile să le exprime personalitatea”.

Despre Maguay
Înfiinţat în 1997, furnizorul de soluții IT Maguay a realizat în 2009 o cifră de afaceri de 12 milioane euro. Acumularea unui nivel ridicat de expertiză a permis companiei îndeplinirea condiţiilor de certificare impuse de programe de parteneriat: Intel Channel Partner Premier Member, Microsoft Direct OEM si Gold Certified Partner şi Symantec Gold Partner. Maguay are implementat un sistem de management integrat calitate – mediu ISO 9001 + ISO14001 şi este certificată de TUV Thüringen.
Maguay a obţinut in noiembrie 2008, eticheta ecologică europeană din partea Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile, fiind prima firmă românească din domeniul IT care deţine această certificare, pentru toate notebook-urile şi sistemele produse.
Maguay a realizat proiecte de infrastructură complexe pentru companii ca Interbrands Marketing & Distribution, Augsburg International, G4S/ Group for Securicor sau Conpet SA.
Maguay oferă pieţei româneşti o paletă completă de sisteme IT sub marcă proprie înregistrată – începând de la cele mai mici notebook–uri, continuând cu staţii desktop pentru birou sau pentru jocuri şi până la cele mai performante servere Intel cu 16 nuclee de procesare. Informaţii complete despre gama de produse ofertată: www.maguay.ro.