To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
Grădina de pe raft
Vreți să participați la umplerea cămării?


Toamna e perioada în care omul strânge... Strânge legumele, fructele, nucile, ciupercile... și se gândește cum să le conserve, cum să le transforme și cum să obțină niște preparate care devin de fapt minuni transmise din generație în generație prin rețete, moduri de conservare, unelte, recipiente. Coborând în beciul casei descoperim, toamna, întreaga grădină cu roadele și muncile ei. Fiecare borcan, fiecare sticlă, fiecare ladă sunt puse cu grijă pe rafturi după rețetele și obiceiurile moștenite de la moși. De aceea, beciul ni se pare un loc misterios în gospodărie, aparent, un spațiu de depozitare a ceea ce găsim în grădină, dar, mai mult, o ladă de zestre, o comoară ascunsă.

Puteți participa la realizarea expoziției Grădina de pe raft, la Muzeul Național al Țăranului Român, cu borcane de murături, de dulceață, de miere, de zacuscă, de ciuperci sau alte minunății făcute în casă pe care le veți recupera la sfârșitul expoziției.

Dacă borcane nu aveți, atunci, măcar, o rețetă de conservare sau de plăcintă de dovleac sau de zacuscă sau de vișinată, cu care să putem face cât mai complet peisajul comestibil din cămara pe care o pregătim. Vasele ar trebui să aibă musai etichete cu numele proprietarului, pentru a fi mai ușor de găsit la returnare, dar și rețeta după care rodul grădinii a fost transformat în ceva numai bun de mâncat.

Colecția de conserve și rețete va fi strânsă de Mirela Florian (telefon 0741 232 625) și Ruxandra Grigorescu (telefon 0732 352 483), între orele 12.00 și 18.00, începând de joi, 15 octombrie, și până la vernisajul expoziției, tot joi, 22 octombrie, ora 18.00, în sala Irina Nicolau. 


back to main page
 
closed