To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
Măștile japoneze - meșteșug tradițional, expresie contemporană


Ambasada Japoniei și Muzeul Național al Țăranului Român invită publicul interesat la conferința Măștile japoneze-meșteșug tradițional, expresie contemporană, susținută de maestrul japonez Hideta KITAZAWA, care va avea loc joi, 26 noiembrie 2015, între orele 18.00-19.30, la Muzeul Național al Țăranului Român, Studioul Horia Bernea.Hideta Kitazawa este un artist japonez specializat în cioplirea în lemn și confecționarea măștilor utilizate în spectacole de teatru tradițional Noh și Kyogen și în cadrul unor festivaluri și ceremonii religioase shintoiste din Japonia. Hideta Kitazawa a absolvit Universitatea de Agricultură și Tehnologie din Tokyo în anul 1991 și a început să sculpteze în lemn sub îndrumarea tatălui său, Ikkyou Kitazawa. Începând din 1993 lucrează împreună cu maestrul Michihiko Ito de la care a preluat tehnici tradiționale de cioplire pe care încearcă să le ducă mai departe și să le confere valențe contemporane.

De-a lungul carierei sale a fost distins cu numeroase premii, printre care Premiul de excelență pentru tinerii artizani (Tokyo, 1997), Premiul regizorilor de teatru Noh (Yokohama, 2003), Titlul de maestru în sculptură al Primăriei Katsushika (Tokyo, 2014).

Lucrările sale au figurat în cadrul unor expoziții din Japonia și din străinătate: Asian Civilizations Museum (Singapore), Victoria and Albert Museum (Londra), Pitt Rivers Museum (Oxford), Maison de la culture du Japon (Paris), Crow Collection of Japanese Art (Dallas).

În prezent susține numeroase conferințe și ateliere de lucru, colaborând cu instituții teatrale de renume, printre care National Noh Theatre (Tokyo), Nohgaku Theatre (Tokyo, New York), Yugen Theatre (San Francisco), Oshima Noh Theatre (școala Kita), etcConferința de la București se înscrie în cadrul unui mai amplu turneu de promovarea a măștilor și tradițiilor japoneze pe care maestrul Kitazawa îl susține în mai multe țări europene. Conferința va fi precedată de prezentarea Măști populare românești susținută de prof. Angela Hondru, recunoscut specialist niponolog. Conferința maestrului Kitazawa va beneficia de traducere în limba română și va fi urmată de o demonstrație practică.


Intrarea liberă !


back to main page
 
closed