To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
Piața Țărănească și Meșter(Ești)! 28-30 martie 2014
Piața Țărănească și Meșter(Ești)!

28-30 martie 2014


Vizitare: 10.00 – 18, 00

Intrarea liberă
Vă așteptăm la sfârșit de martie, la o nouă ediție Piața Țărănească și Meșter(Ești)! organizată week-end-ul acesta în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român.

De vineri până duminică, între orele 10.00-18.00, sunteți așteptați într-o lume aparte, cu produse tradiționale, meșteri populari, artizani și colecționari.

De-ale gurii puteți târgui bucate diverse: Cozonac Bujor și Cozonac Domnesc, plăcinte întinse de Turnu, halviță de la Lipova, prăjituri tradiționale din Maramureș, turtă dulce și covrigi din Pitești, magiun de Topoloveni și dulcețurile Topoloveana, Muștar de Tecuci, zacuști, dulcețuri și siropuri de la Poiana Fermecată, pastrav afumat de la Doftana, miere și produse apicole, țuică bio de la Nea Florescu, vinuri din Vrancea, kürtős kalács din secuime, mere, horincă, nuci și poame alese din Baia Mare, brânzeturi de la nea Mihai, afumături tradiționale din Botoșani, icre de pește și preparate pescărești tulcene de la Deltaica.

Stau alături și ceva delicatese de prin alte părți: baclavale și cafea turcească, cașcavaluri fine olandeze și porchetta italiană. La terasă, pe langă grătarele încinse, se pregătesc la fața locului: sarmale de post, ghiveci de legume, crap și păstrăv cu mujdei și mămăligă caldă.

Meșterii populari sunt prezenți cu ceramică de Horezu și de Corund, obiecte din piele, mic mobilier pictat, ouă încondeiate din Bucovina, ii din Breaza, țesături fine de borangic, oale, linguri, căuce din Băbeni, ibrice de alamă de la căldărari romi, marame, scoarțe și cergi din Bucovina, Moldova sau Bistrița, icoane pictate cu smerenie pe lemn și pe sticlă, pristolnice, zărgane și port țărănesc din toate zonele etnografice. Din Dâmbovița găsiți plante de leac și tincturi, iar din București și Bucovina, săpunuri de casă și cosmetice naturale.

Meșteresc alături de meșterii populari și tineri creatori de bijuterie contemporană, sticlă pictată, obiecte croșetate, broșe, vestimentatie din lână împâslită, căciulițe, casete pictate sau decorate prin tehnica șervețelului, obiecte decorative pentru casă.

Colecționarii sunt așteptați în curtea din spate cu antichități țărănești și nu numai. Fiecare obiect are o poveste, vorbește pentru o comunitate, pentru o zonă geografică și culturală, pentru toți oamenii care l-au meșterit, dăruit, târguit și transmis de-a lungul timpului, pentru fiecare casă pe care a împodobit-o.Vizitare: zilnic, între 10.00 și 18.00. Intrarea liberă!back to main page
 
closed