To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
Piața Tărănească și Meșter(Ești)! 9 - 11 octombrie 2015
Piața Tărănească și Meșter(Ești)! organizează din 9 până în 11 octombrie 2015, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, târgul „Recolte de toamnă‟.

Programul este între orele 10 și 18, iar intrarea este liberă.

De vineri până duminică, de dimineața până seara, aproape o sută de producători, meșteri, artizani și negustori se vor aduna în curtea Muzeului Național al Țăranului Român într-o piață țărănească autentică, cu multe bunătăți de toamnă și obiecte de tot felul, mai vechi sau mai noi, pentru toate vârstele și toate gusturile.

Veți putea degusta: brânzeturi, cașuri și cașcavaluri, babic, pastramă de capră și de curcan de la Moș Iosif, Cozonac Domnesc și Cozonac Bujor, plăcinte întinse și poale-n brâu, ciocolată de casă și prăjituri tradiționale, turtă dulce și covrigi, dulcețuri și zacuști din Gradina Cucoanei și de pe Dealurile Mărtănușului, siropuri, miere, ceaiuri și plante aromate de grădină, legume și murături, pâine cu maia, păstrăv afumat de la Doftana, mere de Voinești.

Se gătesc: pastramă și pește la grătar, sarmale și ciolan fiert în vin cu usturoi, borș de pește cu lipie sau mămăligă, stropite din belșug cu must, vin de Panciu, țuici sau palinci.

Pentru cunoscători și colecționari, sunt antichități țărănești și mobilier în curtea interioară, porțelanuri, ceasuri, ibrice, sfeșnice, tablouri, aparate foto, patefoane, cărți.

Meșteri și artizani din toate zonele țării vor fi prezenți cu ii și țesături, sticlă și icoane, ceramică și lemn, cojoace și pielărie, împletituri, bijuterii din alamă și pietre semiprețioase, lână împâslită, ţesături, jucării realizate din diferite materiale, mobilier pictat, căciulițe croșetate, vestimentație și fel de fel de obiecte realizate cu multă migală.Detalii:

Corina Berariu - Events Manager

Tactic Events

Tel: 0744 860 082

Fax: 031 424 34 88

E-mail: corina@tacticevents.ro

https://www.facebook.com/ptaraneascaback to main page
 
closed