To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
Târg cu meșteri și produse tradiționale 15 – 17 aprilie 2016

Târg cu meșteri și produse tradiționale

15 – 17 aprilie 2016, în Curtea Interioară
În perioada 15 – 17 aprilie 2016, este organizat Târg cu meșteri și produse tradiționale, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român.Intrarea este liberă, iar accesul se face din strada Monetăriei nr. 3.Cu o săptămână înainte de Duminica Floriilor, muzeul este gazdă pentru iscusite încondeietoare care ne bucură cu lucrările lor și fac demonstrații de închistrit ouă. De aici vizitatorii pot târgui și cadouri cu totul deosebite pentru cei dragi, care poartă numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, care va fi sărbătorit în curând. Meșteri și artizani talentați vin la târg cu ii brodate cu mătase sau cusute cu mărgele, podoabe tradiționale, icoane, obiecte de sticlărie sau de ceramică pictată, obiecte din lemn pentru gospodărie, crestate cu motive populare, vestimentație din lână împâslită sau din in și din mătase pictată manual, haine din piele, decorațiuni pascale, bijuterii din alamă sau din piele naturală, sculpturi în marmură, tablouri din flori naturale presate, hăinuțe unicat pentru copii și cosmetice naturale.

Producătorii aduc miere, brânzeturi proaspete și afumate, vin de Panciu și țuică de prune din Argeș, sucuri naturale și conserve pentru toate gusturile, nuci și zarzavaturi proaspete, plăcinte boierești, turtă dulce de Covasna, prăjituri de casă, cozonaci bucovineni și alivenci.

În curtea interioară, anticarii prezenți la târg expun costume populare autentice, covoare țesute la război, lăzi de zeste, blidare, dulăpioare, roți de tors, bancuri de tâmplărie, vârtelnițe, putineie și pristolnice.

De post sau de dulce, mâncarea pregătită la ceaun are un gust delicios, așa că vizitatorii vor putea savura borș de pește, sărmăluțe de post, fasole bătută cu ceapă călită, pilaf cu legume și ciuperci sau saramură de crap cu mămăliguță. La grătar, nu vor lipsi frigăruile, cârnăciorii proaspeți, pastrama sau păstravul.

Pentru că și în această sâmbătă se face pomenirea celor adormiți, vor fi copți la fața locului colaci și poale-n brâu cu brânză dulce și stafide.Program târg: zilnic între orele 10 și 19

Organizatori eveniment:

Fundația Kogaion 115 și Soram Consult

Persoană de contact: Ligia Marica

Mobil: 0722 274 803back to main page
 
closed