To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
Târg de Sfânta Maria Mică | 4 – 6 septembrie 2020
Fundația Kogaion 115 organizează Târg de Sfânta Maria Mică, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român, în perioada 4 – 6 septembrie 2020, între orele 10.00 – 19.00. Intrarea este liberă!


Cea mai mare sărbătoare a toamnei, Nașterea Maicii Domnului, prăznuită la 8 septembrie, adună laolaltă meșteri pricepuți din diferite zone ale țării. Aceștia își expun la târg obiectele lucrate cu multă măiestrie: cruci de mână și icoane crestate în lemn, covoare țesute la război, chimire, ii, pristolnice, țesturi pentru copt pâine, mic mobilier și decorațiuni din lemn sculptat, obiecte de uz gospodăresc din alamă.


De aici vizitatorii pot alege și cadouri cu totul deosebite pentru cei dragi: vestimentație din lână împâslită și mătase, vitralii, obiecte de decor din tărtăcuțe și sticlă pictate manual, lumânări decorative, genți din piele sau materiale textile, bijuterii unicat din porțelan, argint sau pietre semiprețioase, păpuși îmbrăcate în straie populare și figurine din pânză.


Pentru mesele festive se pot târgui produse din carne atestate tradițional, prăjituri de casă și torturi, turtă dulce și cataif, țuică și palincă, vinuri pe alese, bere artizanală, zacuscă de ardei copți, ghebe murate, fructe și legume proaspete, miere de mană și păstură, dulceață dietetică de căpșuni și sucuri naturale.


Anticarii din curtea interioară sunt pregătiți cu lăzi de zestre, blidare, unelte vechi de gospodărie, ciubere, lingurare, vase din ceramică, costume populare autentice, carte veche.


La târg pot fi savurate și preparate din gastronomia românească: pastramă de oaie la grătar cu mămăliguță, bulz cu brânză de burduf, sărmăluțe la ceaun, frigărui, lipii frământate la fața locului și coapte pe plită.


Pentru doritori, copii sau adulți, vor funcționa Atelierele de creativitate organizate de Muzeul Național al Țăranului Român, pe bază de înscriere.


Vă rugăm să respectați normele de distanțare socială și să manifestați responsabilitate față de sănătatea dumneavoastră și a celorlalți.


Urăm „La mulți ani!” tuturor celor care poartă numele Sfintei Fecioare Maria și vă așteptăm cu drag pe toți cei interesați de eveniment.


Organizator eveniment:
Fundația Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803;
e-mail: ligia_marica@yahoo.com
 

 


back to main page
 
closed