To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
Târg de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel 2015
26 până în 28 iunie 2015, între orele 10.00 și 19.00

Fundaţia Kogaion 115 organizează Târg de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din 26 până în 28 iunie 2015.

La iarmarocul Sânpetrului de vară avem ocazia să cunoaştem oameni care sunt continuatorii unor vechi meşteşuguri preluate de la bunici sau de la părinţi. Straie populare din diferite colțuri ale țării, ouă încondeiate, ceramică de Horezu sau de Corund, icoane pictate pe lemn sau pe sticlă, măşti populare, costume şi țesături tradiționale, covoare ţesute la război, împletituri din lână sau din sfoară, obiecte din lemn sculptat sau plante de leac, vă așteaptă la târgul din aceste zile.

Aici se pot găsi şi cadouri potrivite pentru cei care îşi celebrează ziua onomastică: vestimentaţie pictată pe ţesături din fibre naturale, accesorii din piele, bijuterii din alamă lucrate manual, rochii din lână împâslită, precum şi jucării din lemn sau hăinuţe pentru copii.

Producătorii sunt prezenți la târg cu cele mai gustoase preparate din gastronomia tradiţională: turtă dulce, prăjituri de casă și plăcinte boiereşti, zacuscă de ghebe, dulcețuri și siropuri naturale, miere, vin, brânzeturi și fructe de sezon.

Pe Aleea Samurcaş vor fi expuse obiecte foarte vechi, aparţinând vieţii de la ţară: lăzi de zestre, dulăpioare, copăiţe, putineiuri, bancuri de tâmplărie, unelte pentru ţesut.

Mâncăruri delicioase vor fi proaspăt gătite pentru toate gusturile: tocăniţă de legume, sărmăluţe, și desigur bucatele speciale pentru dezlegarea la peşte din acest post: storceag – „regina” ciorbelor pescăreşti, saramură de crap cu mămăliguţă, crochete din peşte sau păstrăv la grătar.

Copiii şi chiar adulţii interesaţi îşi pot făuri propriul vas de lut la Atelierul „Roata olarului” sub îndrumarea doamnei Alina Iorga din Horezu (telefon 0760 578 720).

Intrarea este liberă!

Organizator eveniment: Fundaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com
 


back to main page
 
closed