To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
Târgul de Vară
12-14 iulie 2013
Piața Țărănească și Meșter(Ești)! organizează Târgul de Vară, desfășurat în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, în perioada 12 – 14 iulie 2013.

Intrarea este liberă !

De pe la 10 dimineața până seara târziu , în curtea Muzeului vor fi: târgoveți și artizani, dulciuri și podoabe, obiecte vechi și ateliere de creativitate pentru copiii mai mari sau mai mici.

Vor fi prezenți, cu multe și felurite meștereli: iconari, cioplitori în lemn, țesătoare, ceramiști, tineri artizani handmade, cusătorese, împletitoare etc.

Negustorii de antichități îi veți întâlni pe aleea Samurcaș cu țesături, mobilier, carte, ceramică, obiecte specifice unei gospodării țărănești, patefoane, ceasuri, gravuri și felurite obiecte de artă. Colecționarii sunt așteptați, ca de fiecare dată, cu diverse obiecte și poveștile lor.

Se pot târgui: prăjituri tradiționale, miere ecologică și produse apicole din Maramureș, Cozonac Domnesc și Cozonac Bujor, plăcinte întinse de Turnu, halviță și ciocolată de casă din Banat, brânzeturi, dulcețuri, siropuri și zacuște tradiționale din Argeș, kürtős kalács din secuime, turtă dulce și covrigi de la Pitești și alte bunătăți. La fața locului, pentru pofticioși, preparatele românești la ceaun se servesc cu lipie dâmbovițeană.

Și în această săptămână copiii vor avea surprize noi la atelierele de creativitate, unde vor învăța: să picteze căsuțe tradiționale din lemn, linguri și să afle despre tehnica șervețelului, împreună cu prieteni, părinți și bunici.

Mai multe detalii despre ateliere pe:https://www.facebook.com/AteliereleDeCreatieMesterEsti
 


back to main page
 
closed