To Virtual Tour


The Romanian Peasant Museum is part of the European family of Museums of Popular Art and Traditions. It is a national museum, under the Ministry of Culture’s patronage. In possession of an especially rich collection of objects, hosted in a Neo-Romanian style historical monument-building, our Museum developed a highly original museography honored in 1996 by receiving the EMYA – European Museum of the Year Award. The originality of the exhibiting style is continued in the Museum’s publications, in actions such as the Missionary Museum, the Village School, concerts, conferences and exhibition openings.

Studioul Horia Bernea - Cinema Muzeul Țăranului - Program21 iunie - 30 iulie 2019

 

 


Programul Festivalului de Film European la Cinema Muzeul Țăranului
18-23 iunie 2019


Vineri, 21 iunie

18:30 Ministarstvo ljubavi / Ministerul iubirii / Ministry of Love 
Regie: Pavo Marinković / Croația / 2016 / 103’ 
Kreso, un biolog devenit funcţionar, primeşte cea mai puţin apetisantă slujbă din Croaţia: să spioneze văduvele de război pentru a le anula pensiile în cazul în care îşi găsesc noi parteneri. Dar ceea ce nu ştiu şefii lui Kreso este că el ar putea fi cel mai vajnic apărător al romantismului.

20:30 Egon Schiele: Tod und Mädchen / Egon Schiele: Moartea și Fecioara* / Egon Schiele: Death and the Maiden 
Regie: Dieter Berner / Austria / 2016 / 109’ (Q&A)
Egon Schiele este un tânăr provocator, strălucitor și un seducător incurabil. Două femei vor avea un impact aparte asupra lui - sora mai tînără, Gerti și Wally Neuzil, iubirea vieții sale, pe care o imortalizează în faimosul tablou Moartea și Fecioara.
*Proiecție în prezența invitaților speciali (Q&A)

Sâmbătă, 22 iunie

14:00 Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) / Sper să mori data viitoare :) / I Hope You'll Die Next Time :-) 
Regie: Mihály Schwechtje / Ungaria / 2018 / 102’
Eszter, o adolescentă de 16 ani, este îndrăgostită în secret de profesorul ei de engleză. Peter, un adolescent de 16 ani, este îndrăgostit iremediabil de Eszter. Într-o zi profesorul anunţă că va trebui să plece din ţară pentru a preda la Londra. În aceeaşi zi, Eszter primeşte un e-mail aparte de la revedere de la profesorul ei.

16:00 Happy / Fericit
Regie: Carolin Genreith / Germania / 2016 / 90’ (doc)
Dieter, tatăl Carolinei Genreith, pensionar, zboară frecvent spre Thailanda pentru a se bucura de compania unor femei de vârsta fiicei sale. Carolin este de fiecare data rușinată. Însă, lucrurile devin serioase: Dieter se află într-o relație amoroasă de durată cu Tukta, iar la orizont deja se întrevede o nuntă. Este vorba de iubire, așa cum simte Dieter? Sau este mai mult o afacere, așa cum vede lucrurile Carolin? 
În acest documentar, Carolin Genreith are curajul nu numai de a examina dorințele neîmplinite ale tatălui său și fricile acestuia de a îmbătrâni singur, dar aduce în prim-plan și propriile ei sentimente contradictorii. Carolin devine brusc membru al unei noi familii, în timp ce Dieter se confruntă cu un concept complet diferit de iubire.

18:00 Buğday / Grâne / Grain 
Regie: Semih Kaplanoğlu / Turcia / 2017 / 127’ 
Într-un viitor apropiat, o schimbare climatică bruscă duce la dispariția vieții pe Pământ. Se naște o lume nouă în care corporațiile controlează totul, retrasează granițele și repartizează supraviețuitorii în zone urbane sau zone rurale, în funcție de testele de compatibilitate genetică. Cauze necunoscute lovesc plantațiile agricole, iar profesorul Erol Erin încearcă să afle adevărul despre crizele recurente care afectează semințele modificate genetic.

20:30 Lazzaro Felice / Fericit ca Lazăr / Happy as Lazzaro 
Regie: Alice Rohrwacher / Italia / 2018 / 120’
Povestea întâlnirii dintre Lazzaro, un țăran tânăr atât de bun, încât este adesea luat drept neghiob, și Tancredi, un june aristocrat arogant care se plictisește la Inviolata, un cătun izolat, aflat sub stăpânirea cumplitei Marchize Alfonsina de Luna, regina țigaretelor. Această prietenie ciudată și improbabilă este o adevărată revelație pentru Lazzaro și se leagă definitiv când Tancredi îi cere acestuia să-l ajute să-și orchereze propria răpire.

Duminică, 23 iunie

14:30 Grâce à Dieu / Slavă Domnului! / By the Grace of God
Regie: François Ozon / Franța / 2019 / 137’
Alexandre trăiește în Lyon împreună cu soția și copiii săi. Într-o zi, află întâmplător că preotul care l-a abuzat în copilărie, lucrează în continuare cu copiii. Nu poate lăsa lucrurile astfel și curând i se alătură alte două victime ale preotului. Toți trei sunt deciși să rupă tăcerea asupra suferinței prin care au trecut. Dar repercusiunile și consecințele acestor confesiuni nu vor lăsa pe nimeni neatins.

17:00 O Gios tis Sofias / Fiul Sofiei / Son of Sofia 
Regie: Elina Psykou / Grecia / 2017 / 111’
Atena, 2004, Jocurile Olimpice de vară. Misha, un copil de 11 ani, vine din Rusia pentru a locui cu mama lui, Sofia. Ce nu știe el – este că aici există și un tată care îl așteaptă. În timp ce Grecia trăiește visul olimpic, Misha este catapultat într-un mod brutal în lumea adulților, alunecând, mai degrabă, în partea întunecată a poveștilor sale favorite.

19:30 Gala de închidere
Henry V / Henric al V-lea 
Regie: Kenneth Branagh / Marea Britanie / 1989 / 137’ (copie restaurată)
La scurt timp după ce devine rege al Angliei, Henric al V-lea îşi propune să clameze şi tronul Franţei. Îl întreabă pe Arhiepiscopul de Canterbury despre dorinţa sa, însă un mesaj insultător din partea prinţului francez îl determină să atace imediat. Clasicul scenariu urmăreşte evenimentele Războiului de 100 de ani din preajma Bătăliei de la Agincourt din 1415. 

       
 

Bucharest International Film Festival (BIFF) la Cinema Muzeul Țăranului
24 - 30 iunie 2019

Luni, 24 iunie

19:00 Gala de deschidere Bucharest International Film Festival (BIFF)
 „High Life” 
Regie: Claire Denis/Marea Britanie-Franța-Germania-Polonia-SUA/2018/113 min.; v.o.: engleză; sub: română; nerecomandat sub 18 ani
Distribuție: Robert Pattinson, Juliette Binoche, André Benjamin
„High Life” este o dramă SF în care un grup de condamnați sunt trimiși în spațiu ca parte a unui experiment de inginerie socială și sexuală.
Festivaluri: San Sebastian – Premiul FIPRESCI

Marți, 25 iunie

18:00 „Hellhole”
Regie: Bas Devos/Belgia-Olanda/2019/87 min.; v.o.: olandeză, franceză, italiană; sub.: română, engleză
Distribuție: Lubna Azabal, Hamza Belarbi, Amine Benhilal, Alba Rohrwacher
Filmul urmărește viața a trei persoane foarte diferite, care trebuie să facă față urmărilor teribilelor atacuri teroriste din Bruxelles din 2016.
Festivaluri: Berlin 2019 – Panorama; Hong Kong 2019 – Premiul pentru cea mai bună regie

20:00 „Un prinț și jumătate” 
Regie: Ana Lungu; Q/A cu echipa/România/2018/105 min; v.o.: română; sub.: engleză
Distribuție: Iris Spiridon, Marius Manila, Istvan Teglas
Filmul este povestea a trei prieteni ajunși la vârsta adultă care nu reușesc, din diverse motive, să aibă o familie. Ca o soluție împotriva singurătății, Iris, Marius și Istvan aleg, pentru moment, să locuiască împreună într-un apartament închiriat în București. Când Iris se îndrăgostește de un scriitor maghiar din Transilvania, „familia fericită” este în pericol de a se destrăma.
Festivaluri: Sarajevo 2018 – Competiție

Miercuri, 26 iunie

18:00 „Un om fidel” („L'homme fidèle”/„ A Faithful Man”)
Regie: Louis Garrel/Franța/2018/75 min.; v.o.: franceză; sub.: română, engleză 
Distribuție: Laetitia Casta, Louis Garrel, Lily-Rose Depp
Marianne îl părăseşte pe Abel pentru Paul, prietenul cel mai bun al lui Abel şi tatăl copilului ei încă nenăscut. Opt mai târziu, Paul moare. Abel şi Marianne încep o relaţie, stârnind gelozia lui Joseph, fiul lui Marianne, şi a Evei, sora lui Paul, îndrăgostită de Abel încă din copilărie.
Festivaluri:  San Sebastian 2018 – Premiul pentru cel mai bun scenariu; Transilvania International Film Festival 2019 – Premiul special al juriului; Cesar 2019 – O nominalizare pentru cea mai bună speranță feminină - Lily-Rose Depp

20:00 „Rândunicile din Kabul” („Les Hirondelles de Kaboul”) 
Regie: Zabou Breitman, Eléa Gobbé-Mévellec/Franța/2019/80 min., animație; v.o.: franceză; sub.: română, engleză
Distribuție (voce): Hiam Abbass, Simon Abkarian, Swann Arlaud
Vara anului 1998. Orașul Kabul, aflat în ruine, este ocupat de talibani. În ciuda violențelor zilnice și sărăciei, Mohsen și Zunaira se iubesc și cred în viitorul lor. Însă un act necugetat al lui Mohsen le va afecta viețile pentru totdeauna.
Festivaluri: Cannes 2019 – Un Certain Regard; Annecy 2019

Joi, 27 iunie

18:00 „Spre casă” („Evge”/”Homeward”)
Regie: Nariman Aliev/Ucraina/2019/92 min.; v.o.: tătară; ucraineană; sub.: română, engleză
Distribuție: Akhtem Seitablaev, Remzi Bilyalov, Dariya Barihashvili
Filmul urmăreşte drumul pe care un bărbat dintr-o familie de tătari din Crimeea îl face alături de fiul său pentru a transporta de la Kiev cadavrul unui alt fiu pe care vrea să îl îngroape în locurile natale.
Festivaluri: Cannes 2019 – Un Certain Regard

20:00 „Sinonime” („Synonyms”/„Synonymes”) 
Regie: Nadav Lapid/Franța-Israel-Germania/2019/123 min.; v.o.: franceză, ebraică, engleză; sub.: română, engleză
Distribuție: Tom Mercier, Quentin Dolmaire, Louise Chevillotte; nerecomandat sub 18 ani
Yoav, un tânăr din Israel, este hotărât să renunţe complet la trecutul său şi să devină francez. Ajuns în Paris, abandonează limba ebraică şi face tot felul de eforturi pentru a-şi crea o nouă identitate.
Festivaluri: Berlin 2019 – Ursul de Aur

Vineri, 28 iunie

18:00 „Asako I & II” 
Regie: Ryûsuke Hamaguchi/Japonia-Franța/2018/119 min.; v.o.: japoneză; sub.: română, engleză
Distribuție: Masahiro Higashide, Erika Karata, Sairi Itô
Asako locuiește în Osaka. Se îndrăgostește de Baku, un spirit liber. Într-o zi, Baku dispare brusc. Doi ani mai târziu, Asako locuiește în Tokyo și îl întâlnește pe Ryohei, care arată la fel ca Baku, doar că are o personalitate complet diferită.
Festivaluri: Cannes 2018 – Competiție; BFI 2018; Viennale 2018; Rotterdam 2019

20:30 „Dați-mi libertate” („Give Me Liberty”) 
Regie: Kirill Mikhanovsky/SUA/2019/119 min.; v.o.: engleză; sub.: română
Distribuție: Lauren 'Lolo' Spencer, Chris Galust, Maxim Stoyanov
Când izbucnește o revoltă în Milwaukee, cel mai segregaționist din America, Vic, șofer de transporturi medicale, este prins între promisiunea de a duce un grup de vârstnici ruși la o înmormântare și dorința de a o ajuta pe Tracy, o tânără de culoare cu scleroză laterală amiotrofică.
Festivaluri: Sundance 2019

Sâmbătă, 29 iunie

18:00 „Pântecele tău” („Thy Womb”)
Regie: Brillante Mendoza; Q/A cu Brillante Mendoza/Filipine/2012/105 min.; v.o.: filipineză, tagalog, arabă; sub: română, engleză; nerecomandat sub 15 ani
O femeie infertilă și soțul său găsesc o mamă surogat pentru a putea avea un copil.
Festivaluri: Veneția 2012 – Premiul pentru cea mai bună actriță - Nora Aunor

20:30 „Piranha” („Piranhas”/„La paranza dei bambini”) 
Regie: Claudio Giovannesi/Italia/2019/105 min.; v.o.: napoletană; sub.: română, engleză; nerecomandat sub 15 ani
Distribuție: Francesco Di Napoli, Viviana Aprea, Mattia Piano Del Balzo
O bandă de adolescenți bântuie pe străzile din Napoli înarmați cu pistoale și puști AK-47 pentru a îndeplini ordinele șefilor mafiei.
Festivaluri: Berlin – Premiul pentru cel mai bun scenariu

Duminică, 30 iunie

15:00 „Alfa: Dreptul de a ucide” („Alpha: The Right to Kill”) 
Regie: Brillante Mendoza/Filipine/2018/94 min.; v.o.: filipineză, tagalog; sub.: română, engleză; nerecomandat sub 15 ani
Distribuție: Allen Dizon, Elijah Filamor, Angela Cortez
Filmul are în centru un ofiţer de poliţie corupt şi un tânăr informator, implicaţi într-o amplă şi controversată operaţiune pentru arestarea unui lord al drogurilor din Manila.
Festivaluri:  San Sebastian 2018 – Premiul special al juriului; Varșovia 2018

17:00 „Iubire divină” („Divino Amor”/„Divine Love”) 
Regie: Gabriel Mascaro/Brazilia-Uruguay-Danemarca-Norvegia-Chile/2019/100 min.; v.o.: portugheză; sub.: română, engleză; nerecomandat sub 18 ani
Distribuție: Dira Paes, Julio Machado, Teca Pereira
În anul 2027, într-o societate braziliană distopică, o femeie profund religioasă se folosește de poziția dintr-un birou notarial pentru a-și pune în practică misiunea de a salva de la divorț cuplurile în dificultate. În timp ce așteaptă un semn divin ca recunoaștere a eforturilor sale, ea se confruntă cu o criză în propria căsnicie, care o aduce în cele din urmă mai aproape de Dumnezeu.
Festivaluri: Sundance 2019 – Competiția internațională; Berlin 2019 – Panorama

19:15 Apusul (Sunset)
Regie: László Nemes/ Ungaria-Franţa,/
2018/ dramă, romantic/142'
Acordul părinţilor pentru copii sub 12 ani (AP-12)
Distribuitor: Voodoo Films

 

Program Cinema Muzeul Țăranului
1-7 iulie 2019

                                                     
Luni, 1 iulie - Liber

Marţi, 2 iulie

17:30 Apusul (Sunset)
Regie: László Nemes, 2018, Ungaria/Franţa, dramă, romantic 142'
Acordul părinţilor pentru copii sub 12 ani (AP-12)
Distribuitor: Voodoo Films

20:15 Mănușa de aur (Der Goldene Handschuh)
Regie: Fatih Akin, 2019, Germania/Franţa/Romȃnia, dramă, crimă, horror, thriller, 115' 
Interzis minorilor sub 18 ani (IM-18)
Distribuitor: Independența FilmMiercuri, 3 iulie

18:00 Edmond (Cyrano, mon amour)
Regie: Alexis Michalik, 2018, Franța, Belgia, comedie/dramă/istoric, 110' Audienţă generală (AG)
Distribuitor: Independența Film

20:15 Mănușa de aur ( Der Goldene Handschuh )
Regie: Fatih Akin, 2019, Germania/Franţa/Romȃnia, dramă, crimă, horror, thriller, 115'
Interzis minorilor sub 18 ani (IM-18)
Distribuitor: Independența Film

Joi, 4 iulie

17:45 Parking
Regie: Tudor Giurgiu, 2019, Romȃnia, dramă, 113'
Acordul părinţilor pentru copii sub 12 ani (AP-12)
Distribuitor: Transilvania Film20:00 Apusul (Sunset)
Regie: László Nemes, 2018, Ungaria/Franţa, dramă, romantic 142'
Acordul părinţilor pentru copii sub 12 ani (AP-12)
Distribuitor: Voodoo Films

Vineri, 5 iulie

18:00 Nopţi magice (Notti Magiche) - Premieră naţională –
Regie: Paolo Virzi, 2018, Italia, comedie, 125'
Distribuitor: Independența Film

20:30 SAF - Premieră naţională –
Regie: Ali Vatansever, Turcia/Germania/Romȃnia, dramă, 102'
Acordul părinţilor pentru copii sub 12 ani (AP-12)
Distribuitor: Domestic Film
Proiecție specială în prezența regizorului Ali Vatansever și a producătorului Anamaria AntociSâmbătă, 6 iulie

15:30 Apusul (Sunset)
Regie: László Nemes, 2018, Ungaria/Franţa, dramă, romantic 142'
Acordul părinţilor pentru copii sub 12 ani (AP-12)
Distribuitor: Voodoo Films

18:15 SAF - Premieră naţională –
Regie: Ali Vatansever, Turcia/Germania/Romȃnia, dramă, 102'
Acordul părinţilor pentru copii sub 12 ani (AP-12)
Distribuitor: Domestic Film

20:15 Nopţi magice (Notti Magiche) - Premieră naţională –
Regie: Paolo Virzi, 2018, Italia, comedie, 125'
Distribuitor: Independența Film

Duminică, 7 iulie

16:00 SAF - Premieră naţională –
Regie: Ali Vatansever, Turcia/Germania/Romȃnia, dramă, 102'
Acordul părinţilor pentru copii sub 12 ani (AP-12)
Distribuitor: Domestic Film

18:00 Nopţi magice (Notti Magiche) - Premieră naţională –
Regie: Paolo Virzi, 2018, Italia, comedie, 125'
Distribuitor: Independența Film20:30 Mănușa de aur (Der Goldene Handschuh)
Regie: Fatih Akin, 2019, Germania/Franţa/Romȃnia, dramă, crimă, horror, thriller, 115'
Interzis minorilor sub 18 ani (IM-18)
Distribuitor: Independența Film

                                                                                                                     
--------------
Cinema Muzeul Țăranului - Studioul Horia Bernea
Strada Monetăriei nr. 3, Sector 1, în incinta Muzeului Naţional al Ţăranului Român
tel. 021.317.96.60


Bilet întreg - 12 lei
Bilet redus (elevi, studenți și pensionari) - 8 lei
Biletele se pot cumpăra în avans de pe eventbook.ro


INFO FB Cinema Muzeul Țăranului

Programul casei de bilete:
Marți-Vineri  17:30-20:00
Sâmbătă-Duminică 16:30-20:00 
closed