print

Branul – cultură şi tradiţie gastronomică




Urmând traseul străbun al transhumanţei, de la munte la şes, ciobanii din Bran, dar şi din Moeciu, Braşov ori Sibiu, coboară de la munte cu telemea, urdă, caş afumat, brânză cu busuioc sau pătrunjel, brânză de burduf şi în coajă de brad, pastramă delicioasă, precum şi alte delicii specifice zonelor de unde provin.

Între 19 şi 21 noiembrie, de vineri până duminică, dis-de-dimineaţă până după-amiaza târziu, zeci de producători vă aşteaptă la Muzeul Ţăranului Român, la Piaţa Ţărănească, cu produse tradiţionale româneşti.

Şi cum pastrama nu merge decât udata din belşug, v-am pregătiti must proaspăt, preparat la faţa locului, vin de butură, dar şi palincă şi licoare sălăjană.

Avem siropuri din muguri de brad şi din fructe de pădure, dulceţuri de afine, căpşune, merişoare; zacuşti de ghebe şi hribi; murături fără conservanţi, pepene galben şi roşu, mere, pere murate; prăjituri ca la bunica acasă şi cozonaci.

Nu vor lipsi magiunul de Topoloveni, mierea de albine, mere şi pere din livadă, turtă dulce, covrigi de la Piteşti şi kurtos kalacs de la Lupeni. Din Munţii Apuseni veţi găsi ceaiuri, tincturi şi alifii terapeutice, iar la standul Apuseni Natural Products veţi primi şi consultanţă gratuită.

Meşterii populari vă vor întâmpina cu ceramică, obiecte din lemn, căciuli de blană şi costume populare, iar duminică vă înveselim cu dansuri şi muzică populară.

La Piaţa Ţărănească totul se ia pe degustate!

Între 19 şi 21 noiembrie, de la 9:00 până la orele 19:00, în curtea Muzeul Ţăranului Român.