print

British Documentary - 3 octombrie – 19 decembrie
British Council România organizează cea de a doua ediţie a seriei de filme documentare British Documentary, în perioada 3 octombrie – 19 decembrie, la Noul Cinematograf al Regizorului Român - Studioul Horia Bernea.


Zece filme documentare britanice, producţii recente, premiate sau nominalizate pentru premii la Festivalul britanic de film documentar Grierson, în anul 2010, vor fi prezentate săptămânal, lunea, de la ora 19.00, în intervalul 3 octombrie – 19 decembrie (cu excepţia zilelor de 17 octombrie şi 14 noiembrie), la Studioul Horia Bernea.

Intrarea este liberă la toate proiecţiile.

De la artişti celebri ai secolului nostru – David Hockney şi Banksy, la creşterea sau decăderea unor metropole aflate la poluri opuse – Lagos şi Detroit, de la călătorii iniţiatice din Burma în Marea Britanie sau din favelele braziliene până la marile scene ale baletului clasic, la incursiuni în istoria recentă – regimul Khmerilor Roşii din Cambodgia sau către frontierele sistemului nostru solar, seria "British Documentary” invită la redescoperirea universului nostru, din perspective şi unghiuri surprinzătoare, conducând spectatorul dincolo de cotidian, aparenţe şi prejudecăţi.

"British Documentary” debutează luni, 3 octombrie, la ora 19.00, cu filmul "Exit Through The Gift Shop”, realizat de celebrul artist britanic supranumit Banksy, cel a cărui identitate este încă necunoscută. Filmul a câştigat 15 premii la festivaluri internaţionale de film şi a primit numeroase nominalizări, în anul 2010 şi în 2011.


PROGRAM

3 octombrie, 19.00 – Exit Through The Gift Shop
10 octombrie, 19.00 – Requiem For Detroit
24 octombrie, 19.00 – Welcome to Lagos
31 octombrie, 19.00 – David Hockney – A Bigger Picture
7 noiembrie, 19.00 – Wonders Of The Solar System
21 noiembrie, 19.00 – The Trials of Robert J. Oppenheimer
28 noiembrie, 19.00 – Only When I Dance 
5 decembrie, 19.00 – Enemies Of The People
12 decembrie, 19.00 – Moving To Mars
19 decembrie, 19.00 - Soundtrack For A Revolution


Prima ediţie a "British Documentary” a avut loc în anul 2010, desfăşurându-se la Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Galaţi.

Proiectul "British Documentary” este realizat de British Council România în cadrul Programului "New Work New Audiences”.

Mai multe informaţii despre proiect şi programul proiecţiilor sunt disponibile pe website-ul British Council : www.britishcouncil.ro/britishdocumentary.

British Council este organizaţia Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord pentru relaţii culturale internaţionale şi oportunităţi în educaţie.