print

Condoleanțe
De-a lungul istoriei sale de 111 ani, Muzeul de la Șosea s-a bucurat de un sprijin important din partea Casei Regale a României. Istoria Muzeului a început în 13 iulie 1906, când pe baza Decretului Regal nr. 2777, semnat de Regele Carol I, Mihail Vlădescu, inspiratul ministru al cultelor din acea vreme, l-a numit pe Al. Tzigara-Samurcaș director al Muzeului de Etnografie, de Artă Națională, Artă Decorativă și Artă Industrială, actualul Muzeu Național al Țăranului Român.

În prezent, în Arhiva de Imagine a MNȚR se găsesc numeroase fotografii de epocă, realizate de celebrul fotograf Iosif Berman, care a surprins timp de mai multe decenii, imagini ale vieții oficiale, dar și ale cotidianului Regalității din perioada interbelică.

În mai 2008, Muzeul Național al Țăranului Român a fost onorat și s-a bucurat de vizita Majestăților Lor, Regele Mihai și Regina Ana și a Altețelor Lor Regale, Principesa Margareta și Principele Radu. Vernisam atunci expoziția „Colecția Regală de artă tradițională – Regina Elena”.

Păstrând amintirea vie a unui model de demnitate, curaj și iubire pentru valorile țării sale, deplângem pierderea Majestății Sale, Regele Mihai I al României și transmitem regretele și condoleanțele noastre Casei Regale.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Muzeul Național al Țăranului Român