print

GÂLCEAVA PICTORULUI CU LUMEA
IOAN DREPTU (1944-2008)
16 mai – 14 iunie 2015, Sala Tancred Bănățeanu
Muzeul Național al Țăranului Român vă invită sâmbătă, 16 mai 2015, de la ora 17, la Sala Tancred Bănățeanu, la vernisajul expoziției pictorului Ioan Dreptu, GÂLCEAVA PICTORULUI CU LUMEA.

Expoziția care se va deschide la Muzeul Național al Țăranului Român este a doua expoziție din România a pictorului Ioan Dreptu, urmare necesară a celei de o zi, în 2009, de la Unagaleria. 

Sub titlul Gâlceava pictorului cu lumea, această expoziție prezintă creația unui artist care nu a expus în țară. A avut expoziții în Germania, Franța și Statele Unite ale Americii, unde s-a bucurat de cronici entuziaste. Deschidem această expoziție pentru a face cunoscut publicului cel mai important segment din creația lui Ioan Dreptu, un pictor care, deși a trăit sub auspiciile unei autoizolări impuse, a continuat să redea în culoare acide opinii politice, dar și bucuriile inerente ale existenței.

Expoziția va putea fi vizitată la Sala Tancred Bănățeanu, până în ziua de 14 iunie 2015, de marți până duminică, între orele 10 și 18. 


Miercuri, 27 mai, ora 19
Masă rotundă pe marginea expoziției Ioan Dreptu, Gâlceava pictorului cu lumea
Invitați: Ruxandra Demetrescu, Adrian Silvan Ionescu și Anca Cristofovici
Moderator: Ruxandra Dreptu


Vineri, 12 iunie 2015, ora 17
Finisajul expoziției