print

Întâlnire-atelier, film documentar și o poveste despre Muzeul Țăranului

Pentru că o vreme Muzeul Național al Țăranului Român își va opri povestea expunerii sale, ea însăși susceptibilă de a fi patrimonializată, vă invităm la o întâlnire-atelier în care să revizităm, împreună printr-un exercițiu de admirație și de memorie a imaginii, frumusețea discursului muzeal pe care Horia Bernea, Irina Nicolau și echipa MȚR a anilor ´90 l-au construit recuperând o lume uitată – lumea bunicilor și a străbunicilor noștri – și dându-i viață așa cum niciun muzeu românesc nu a făcut-o.

Sâmbătă, 6 februarie, vom povesti despre toate acestea la întâlnirea - atelier (tur ghidat prin Muzeul Național al Țăranului Român), de la ora 11.30 la 15.00, cu Lila Passima (MȚR).


IMPORTANT


Întâlnirea-atelier este destinată, în special, studenților și masteranzilor din domeniul artelor, etnografiei și antropologiei.

Pentru această întâlnire-atelier, intrarea se face numai pe bază de rezervare, în limita unui număr de 25 de participanți.

Rezervările se fac la adresa de mail: arhiva@muzeultaranuluiroman.ro


Duminică, 7 februarie, ne întâlnim din nou, între orele 15 și 18, la Clubul Taranului, unde vom discuta și vom viziona un scurt film documentar - „Nașterea”, realizat de Marius Caraman în anul 1999, după care vom asculta o poveste despre muzeu descusută în zeci de imagini cu Lila Passima.

Intrarea este liberă.

Un eveniment organizat de Secția educație muzeală și de Arhiva de Imagine MȚR* Vineri, 5 februarie 2016, Muzeul Țăranului Român împlinește 26 de ani de la (re)fondarea sa.

* Începând cu 8 februarie, expoziția permanentă va fi închisă temporar pe una din laturile muzeului. Clădirea urmează să intre în proces de consolidare şi restaurare pentru o perioadă de 18 luni.