print

Târguieli de primăvară la Șosea
13-15 martie 2015

Piaţa Ţărănească şi Meșter(Ești)! vă invită în perioada 13 – 15 martie 2015, la Târguieli de primăvară, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român.
Aşa cum cere tradiţia, la , de dulce sau de post, toate se iau pe degustate, iar cei mai pricepuți meşteri şi artizani din toate zonele țării vor fi prezenţi cu obiecte felurite.

La terasa tradiţională vom face cel mai mare ceaun de post din Bucureşti. Acesta are 300 de litri, 600 de porţii, iar pentru pregătirea lui este nevoie de 50 de kg de fasole, 20 de kg de ceapa, 20 de kg de ardei, 6 kg de morcovi, 6 kg de ţelină, condimente şi verdeaţă şi va fi pregătit sâmbată, 14 martie. Gospodinele dâmboviţene vor mai pregăti şi saramură de peşte cu mămăligă, borş de peşte și tocană de legume.
De post: siropuri, suc de mere, dulceţuri, salate, murături şi zacuşti de toate felurile preparate după reţete cu tradiţie din Argeş, Maramureş, Harghita şi Mureş, turtă dulce şi covrigi din Pitești, plăcinte de Turnu și plăcinte munteneşti cu: măr, dovleac, mac, vişine şi prăjituri de post din Maramureş, miere şi produse apicole, poame fel de fel, rahat turcesc şi cafea la nisip

De dulce: afumături tradiţionale din Argeș, Timișoara, Sibiu şi Bucuresti, brânzeturi, caşuri şi caşcavaluri argeşene, pastramă şi cârnaţi, halviţă, ciocolată de casă, griliaş şi dulciuri specific bănăţene, prăjituri de casă, ţuici si fel de fel de bunătăți.

Continuăm seria promovării meşteşugurilor tradiţionale din satele româneşti, dar şi a tinerilor artişti din toată ţara care vor fi prezenţi cu: icoane, ceramică, păpuşi, pănuşă, lenm, cojoace şi papuci, bijuterie tradiţională şi handmade, săpunuri de casă, ii şi straie ţărăneşti, feţe de masă, ştergare şi fel de fel de ţesături, sticlă, lână împâslită, tablouri din flori, pernuţe din lavandă. Colecţionarii sunt prezenţi cu mobilier vechi, obiecte din gospodaria ţărănească, carte veche, porţelan, si multe alte obiecte.

Vă aşteptăm de vineri până duminică, între orele 10 și 18 să târguiţi la Piaţa Ţărănească şi Meşter(Eşti)!, în curtea interioarăş a Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Intrarea este libera!

Pentru detalii:
Dragoş Berariu - Marketing Manager Tactic Events
Tel: 0735 44 13 03; 0745 79 84 06
Fax: 031 424 34 88

E-mail: dragos@tacticevents.ro
https://www.facebook.com/ptaraneasca