print

Târgul cu meşteri şi produse tradiţionale
Sunteţi invitaţi să vizitaţi Târgul cu meşteri şi produse tradiţionale, organizat între 21 şi 23 februarie 2014, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Cum sărbătoarea dragostei la români, Dragobetele , se apropie, puteţi târgui de aici tot felul de obiecte lucrate cu multă migală de meşteri populari, pe care să le dăruiţi persoanelor dragi. Veţi putea alege dintre obiecte din lemn sau ceramică, din piele sau os, ii sau icoane, bijuterii şi mărţişoare.

Pentru că în acestă sâmbătă sunt Moşii de Iarnă, gospodari din diferite zone ale ţării s-au pregătit cum se cuvine cu brânzeturi şi mezeluri făcute după reţete tradiţionale, cu dulceţuri, şerbet, zacuscă şi murături, cozonaci moldoveneşti, poale-n brâu şi plăcinte de Turnu, miere şi ulei presat la rece, pâine cu ceapă şi cu seminţe, vin din Vrancea şi palincă de Bihor.

Pentru colecţionari, vor fi la targ antichităţi ţărăneşti şi mobilier vechi, costume populare autentice şi nenumărate alte obiecte încărcate de istorie.

Toţi cei prezenţi se vor putea ospăta cu preparate proaspăt gătite: sărmăluţe cu mămăliguţă, cârnăciori şi pastramă, însoţite după voia fiecăruia de un pahar de vin sau ceai.

Copiii sunt chemaţi să fie artizani de mărţişoare la atelierul condus de doamna Cristina Vasilescu. Programul atelierului este sâmbătă între orele 13.00-17.00 şi duminică între 10.00-15.00. Înscrieri se fac la telefon 0733051279 sau pe e-mail: artis.sapientia@yahoo.com, iar taxa este de 15 lei pentru pachetul minim.

Vă aşteptăm cu drag!

Organizator eveniment: Fundația Kogaion 115
Ligia Marica – Director marketing
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com