print

ZIUA PITEI - Piti cu harauâ / Atelier de plăcinte armânești cu mătușa Chirața
CU TENDA și CuleseDinBalkani îi invită pe cei mici la Piti cu harauâ / Atelier practic de plăcinte armânești cu mătușa Chirața - pentru copii.

Din cele mai la îndemână ingrediente, gătită diferit în funcție de anotimp și de loc: cu caș (telemea sărată), cu praz, urzici, ștevie, spanac, cu varză, carne, sau dulce, cu mere, dovleac ...

Nelipsită duminicile, de la onomastici, sărbători de-a lungul anului, însoțind aromânii în mai toate momentele: la Lăsata Secului, cu bănuț ascuns pentru noroc de Anul Nou, la nuntă, dulce...

Transmisă din generație în generație, de la maie la nipoatâ...

Pita (plăcinta armânească) îndeamnă la povești, cântec și dans!

Duminică, 4 noiembrie de ora 14.00, la Clubul Țăranului în cadrul festivalului Culese din Balkani, încurajăm copiii să învețe meșteșugul plăcintelor armânești de la mătușa Chirața Gheorghe, bucătăreasă aromâncă vestită.


***

Atelierul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani.
Număr limitat de locuri – 20. Înscrieri la educatiemuzealamtr@gmail.com
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

@Culese din Balkani 4.0.


***

Atelierul face parte din proiectul european „CU TENDA” – STORIES, IMAGES AND SOUNDS ON THE MOVE [Living memory of southeastern Europe] derulat de către Muzeul Național al Țăranului Român în calitate de lider de proiect, împreună cu 3 parteneri din spațiul sud-estului european: Association Center for Intercultural Dialogue – Kumanovo, Rep. Macedonia de Nord; O.R.S. Osservatorio Ricerca Sociale. Centro Studi, Politiche e Ricerche Sociali – Italia; Universitatea „Paisii Hilendarski” din Plovdiv, Bulgaria.