Catre Tur VirtualDacă nu vă mai amintiţi sau n-aţi ştiut niciodată cum e să te aşezi pe băncuţă la pupitru şi să priveşti panourile ilustrate de pe pereţii clasei, cu plante şi animale sau cu ziceri înţelepte ce trebuie memorate, cum ar fi CE E RĂU, NU E BINE, puteţi veni la Şcoala Satului, unde se ţin lecţii, dezbateri, vizionări sau audiţii. Între orele 12-14, în fiecare marţi, miercuri, joi şi vineri, puteţi consulta arhiva de memorie vizuală realizată de Fundaţia Arte Vizuale şi puteţi privi la tot ceea ce se mai păstrează astăzi din tradiţiile ţărăneşti româneşti. La Şcoala satului puteţi veni la orice vârstă.

Piața Țărănească și Meșter(Ești)!
18 - 20 septembrie 2020
Asociația Urban Events organizează Târgul Piața Țărănească și Meșter(Ești)! în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, din 18 până în 20 septembrie 2020. Programul este 10. 00 -19.00, iar intrarea este liberă. Intrarea se face prin strada Monetăriei și ieșirea prin bulevardul Ion Mihalache.
 

60 de producători, meșteri populari, artizani și colecționari din toate zonele țării aduc cu ei toate cele bune ale toamnei, comori din lăzile de zestre și obiecte lucrate manual.


Așa cum cere tradiția la Piața Țărănească, toate se iau pe degustate. Veți putea târgui fructe și legume de sezon, conserve de toamnă, miere și produse apicole, pălincă și țuică, sirop de cătină și limonadă, must proaspăt de la mustăria tradițională, preparate din carne și brânzeturi, prăjituri de casă, sarmale și preparate la ceaun, pastramă și tochitură, bulz ciobănesc și fel de fel de preparate gustoase.


Nu lipsesc colecționarii de antichități care vă vor purta cu poveștile și obiectele lor în timpuri de demult. Aduc cu ei lucruri din casele țărănești și de oraș: mobilier vechi, unelte din gospodăria țărănească, țesături, costume vechi, carte veche, porțelan, artă sacră, lăzi de zestre, cufere, instrumente muzicale, alămuri, dar și colecții aniversare de la Monetăria Statului.
 

Meșteșugari și tineri artiști din toată țara vor fi prezenți cu: icoane, ceramică, păpuși, vitralii, lemn, cojoace și papuci, bijuterie tradițională și handmade, săpunuri de casă, ii și straie țărănești, fețe de masă, ștergare și fel de fel de țesături, sticlă, lână împâslită, tablouri, pernuțe din lavandă, decorațiuni din piele, sticlă și metal, marochinărie, daruri numai potrivite pentru cei dragi.


Va rugăm să manifestați responsabilitate față de voi și cei din jurul vostru, respectați distanțarea socială și purtați mască! Condițiile de vizitare sunt afișate în cadrul târgului.


Organizator: Asociația Urban Events
Corina Berariu
Tel: 0744 860 082
e-mail: corina@tacticevents.ro
https://www.facebook.com/ptaraneasca
 

   


înapoi la pagina principală
 
inchis