Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Al cui e pământul? Pluralism legal și acces la terenuri în Ghana
Conferință susținută de Raluca Perneș
27 septembrie 2018, orele 18, Clubul Țăranului
Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă joi, 27 septembrie 2018, de la ora 18, la Clubul Țăranului, la o nouă întâlnire din seria Conferințelor de la Șosea. Raluca Perneș, antropolog în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, va vorbi despre Al cui e pământul? Pluralism legal și acces la terenuri în Ghana.

De la începutul perioadei postcoloniale până în prezent, multe dintre țările africane au continuat să folosească concomitent legea statului și legea „tradițională”. Pornind de la o cercetare antropologică îndelungată de teren în Ghana, voi discuta istoria acestei practici și modul în care funcționează în prezent pluralismul legal folosind exemplul drepturilor funciare. Aici, cetățenii fac apel, după nevoie, la istoriile orale, documentele coloniale, căpeteniile tradiționale, tribunalele de stat sau resursele Băncii Mondiale pentru a căpăta acces la terenurile cele mai râvnite.

Intrarea este liberă.
înapoi la pagina principală
 
inchis