Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Carte maximă realizată de Romfilatelia cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la punerea pietrei de temelie a clădirii Muzeului de La ŞoseaDuminică, 17 iunie 2012, a avut loc ceremonia de dezvelire a unei plăci memoriale cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la punerea pietrei de temelie a clădirii Muzeului. Evenimentul a avut loc în prezenţa Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, care a dezvelit placa memorială, realizată de sculptorul Bogdan Breza.

Cu această ocazie, Romfilatelia a editat o carte maximă – produs filatelic special cu o machetă grafică foarte elegantă şi sugestivă pentru marcarea acestui moment aniversar.

Macheta grafică a produsului filatelic ilustrează imaginea clădirii Muzeului – fotografie de arhivă, reprezentând desenul faţadei Muzeului de Artă Naţională, realizat de arh. Nicolae Ghika-Budeşti, şi portretul lui Carol I şi semnătura sa olografă.

Cartea maximă este echipată cu timbrul reprezentând figura lui Carol I (emisiunea filatelica Evenimente istorice – Dinastia Regală a României) obliterat cu o stampilă ocazională pe care sunt scrise data şi locul evenimentului asociate siglei Muzeului.

Pe versoul cărţii maxime este înscris titlul evenimentului şi explicaţia fotografiei de pe faţă.

La acest eveniment, Romfilatelia a deţinut un stand de vânzare unde cei prezenţi au putut beneficia de acest produs special alături de serii de timbre cu tematica Dinastia Regala a României şi respectiv, Centenarul Muzeul Ţăranului Roman.

 
înapoi la pagina principală
 
inchis