Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Ceremonia de donare a unui penacho prehispanic
Ambasada Mexicului și Muzeul Național al Țăranului Român au onoarea de a vă invita marți, 16 aprilie, ora 12:00, la ceremonia oficială de donare a unui penacho prehispanic. Evenimentul va avea loc la sediul Muzeului (Șoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff 3), Studioul Horia Bernea, în prezența Excelenței Sale Domnul Ambasador José Guillermo Ordorica Robles și a domnului Virgil Ștefan Nițulescu, director general al Muzeului Național al Țăranului Român.

Obiectul decorativ, care va intra în patrimoniul Muzeului, reprezintă un accesoriu purtat de dansatori în timpul așa-numitului Danza de la Pluma, un dans străvechi de origine zapotecă, din regiunea statului Oaxaca, prin care artiștii din perioada prehispanică reprezentau audienței mișcarea planetelor în jurul soarelui.

înapoi la pagina principală
 
inchis