Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Dialogul culorilor și al semnelor
1 – 8 iunie 2016, Sala Acvariu

Fundației Thotart vă invită miercuri, 1 iunie 2016, de la ora 17, la vernisajul expoziției Dialogul culorilor și al semnelor, care va avea loc la Sala Acvariu de la Muzeul Național al Țăranului Român.
Expoziția va putea fi vizitată până pe 8 iunie 2016. Intrarea este liberă.

Cine suntem?
Suntem o echipă de artiști, profesori la Liceul Nicolae Tonitza care ne propunem să găsim artistul din fiecare și să-l dezvoltăm.
Alături de copiii care frecventează atelierele Fundației Thotart am împărtășit experiențe și am evoluat pas cu pas, am conturat lumi și vise, prin semne și culoare și adunând atâtea emoții și sentimente colorate încât am selectat o mică parte din ele pentru a le putea împărtăși într-un cadru festiv.

În fond, frumosul și frumusețea sunt cele care crează bucurie și ce bucurie poate fi mai mare decât a-i face și pe ceilalți părtași la bucuria personală. Pictura este o stare de a fi.

„Sentimentul colorează, nu pensula. Poți colora c-o bucățică de cărbune, și toate tuburile din lume nu-ți dau albastrul unei flori de inișor dacă nu-l ai în suflet“, spunea Nicolae Grigorescu.

Fără a ne propune, inspirați de același cer, copiii au adunat lucrări pentru o expoziție cu multe orizonturi. O expoziție care se dăruiește, fiind suficient să întinzi mâna și să te fulguie gândurile ce zboară prin aer.

Anamaria Mihaela Aldea – 14 ani
Elena Carmen Afrenie – 9 ani
Maria Bululete – 6 ani
Alexandra Bortis – 13 ani
Teodora Boicea – 14 ani
Ileana Coman – 6 ani
Codruța Cruceanu – 14 ani
Sofia Dumbrăvanu – 5 ani
Ana Duminecioiu – 6 ani
Valerian-Filip Dobrescu – 15 ani
Bianca-Maria Florea – 8 ani
Alice Giolu – 12 ani
Carina Teodora Lița – 7 ani
Clara Mitrofan – 5 ani
Irina Minca – 7 ani
Cătălina Morarescu – 14 ani
Antonia Mușat – 13 ani
Andrei Negulici – 6 ani
Eric Negulici – 8 ani
Maria Raisa Paraipan – 9 ani
Adnana Paraschivescu – 14 ani
Ana Clara Șerban Andrieș – 6 ani
Andra Smalenic – 16 ani
Raluca Marina Vanghele – 7 ani

Profesor coordonator: Bogdan Iacob
Manager de proiect: profesor Carmen Olteanu 


înapoi la pagina principală
 
inchis