Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Atelierul de creativitate de la MŢR
Atelierul de creativitate al MŢR invită şcoli, grădiniţe, licee, fundaţii la: desenat, pictat, poveşti (ţărăneşti şi nu numai), teatru de păpuşi (confecţionat de măşti, păpuşi şi spectacol de teatru), pictură pe sticlă, cusut păpuşi din pluş, ţesut, fotografiat, vizite şi lucru în sălile muzeului.

Ateliere cu grupe de şcolariAteliere cu Ruxandra Grigorescu
Lecţii de etnologie, desen, pictură, cusături cu aţe şi mărgele pentru copii de la 7 ani
Teme: casa ţărănescă, proiecte de arhitectură şi design interior, istorii de case (adevărate sau inventate), istorii de familie, cum ar fi să moştenim o casă, ce casă ne-am cumpăra, ce casă am vinde şi cu ce preţ, casa goală, casa plină, casa de oaspeţi, grădina de patru anotimpuri, fereastra spre grădină; costumul şi ţesăturile din casă, cusături pentru casă.

Ateliere cu Beatrice Iordan
Teatru de animaţie, construcţie şi spectacol. Curs practic de realizare a unui spectacol de animaţie de la construcţia scenografică până la punerea piesei în scenă.
Teme:
- teatru de umbre, istoric, mod de realizare, construcţie, spectacol propriu-zis
- teatru de păpuşi, mic istoric, construcţie, spectacol
- teatru de animaţie, păpuşi mari din hârtie. construcţie, realizarea scenariului, joc
- teatru mixt cu măşti, păpuşi, marionete, actorie - construcţie, realizarea scenariului
Cursuri practice de construit păpuşi din linguri şi marionete din fire textile pentru copii de la 7 ani.

Ateliere cu George Turliu
Curs foto pentru copii de la 13 ani, introducere în arta fotografică, relaţionare cu aparatul foto, compoziţia imaginii şi două teme: interior şi exterior.
Cartea cu poveşti, poveşti şi desene strânse într-o carte manufacturată, atelier pentru copii de la 7 ani.

Taxa de intrare 
- 2 lei intrarea la atelierele cu grupe de şcolari susţinute de Ruxandra Grigorescu, Beatrice Iordan, George Turliu

Pentru grupele de şcolari, atelierele se vor programa în funcţie de solicitări, de marţi până vineri, între orele 10.00 şi 16.00.
Înformaţii suplimentare şi înscrieri la telefon 021 .317 .96. 59


Ateliere cu artişti invitaţi


Atelier de ţesut cu Lidia Stareş
Cusut şi ţesut, cunoaşterea firului textil, desenul şi culoarea în ţesături. Dacă te interesează şi vrei să afli mai multe despre fire textile sau cusături şi croieli vino în atelierul Lidiei Stareş şi vei afla ce poţi face cu aţele şi cum te poţi juca serios cu cîrpele.
Înscrieri la telefon: 0722 798 284

Atelier cu Silviu Fologea
Vă propunem un nou atelier, de cusut păpuşi de pluş, interactiv, avînd în vedere succesul de care s-a bucurat cu mai multe ocazii, în care copiii au arătat multă curiozitate şi au fost gata să dea o mînă de ajutor la construirea propriilor jucării. Cu excepţia cusutului la maşină, ei participă nemijlocit la întregul proces de producţie: alegerea tiparului, umplerea figurinelor cu vatelină, colorarea lor (atunci când materialul principal este unul alb), fixarea ochilor şi a altor accesorii care vor fi folosite.
Înscrieri la telefon: 0721.023.501


Atelier de fabricat hârtie manuală cu Răzvan Supuran
O invitaţie lansată copiilor şi adulţilor la cunoaşterea tehnicilor tradiţionale ale manufacturării, imprimării, tipăririi şi legării hârtiei. Copiii au descoperit că acuarelele se combină într-un fel anume pe hârtia asta groasă, ca o sugativă. Cele 4 întâlniri săptămânale urmează paşi întru “simpla” înţelegere a hârtiei: ce este şi cum se face hârtia manuală? unde şi cum se intersectează hârtia cu alte inserţii? ce alegi să aşterni şi să(-ţi) spui prin text şi imagine pe o hârtie făcută de tine? Cursurile se finalizează cu o carte-obiect legată manual şi ştanţată pe copertă.


Inscrieri la telefon 0728516800

Program


Joi, de la 14.00 Atelier cu Lidia Stareş

Sâmbătă, de la 11.00 Atelier de cusut păpuşi din pluş cu Silviu Fologea 


Miercuri, de la 16.30 Atelier de fabricat hârtie manuală cu Răzvan Supuran - vârsta minimă 14 ani


Taxa de intrare
- 15 lei pentru fiecare participare la atelierele susţinute de artişti invitaţi: Lidia Stareş, Silviu Fologea, Răzvan SupuranResponsabili ateliere: Mirela Florian, Ruxandra Grigorescu, Beatrice Iordan, George Turliu.
 


înapoi la pagina principală
 
inchis