Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Melancolie
11 martie 2016, ora 17, Studioul Horia Bernea


„De plânge Demiurgos doar el aude plânsu-şi” - Eminescu este marele poet melancolic al literaturii române. La Eminescu melancolia este însăşi magma poeziei sale, nu este o poză romantică, ci o tânjire dramatică şi neîmplinită după absolutul care se îndepărtează la infinit. Melancolia este muzica interioară a universului său arhetipal, privirea întoarsă spre origine, origine a cosmosului şi a spiritului totodată.

 
Melancolie este un spectacol-lectură, după o idee de Mihai Gheorghiu, din corespondența și poeziile lui Mihai Eminescu, scrise în perioada în care povestea de iubire cu Veronica Micle se apropia de sfârșit și în care suferința lui, pe de-o parte din cauza bolii, pe de altă parte din cauza pierderii unicei femei pe care a iubit-o, se reflectă pe deplin.

Interpretează actorii: Ileana Stana Ionescu, Mircea Albulescu, Magda Catone, Monica Davidescu și Tomi Cristin.

Spectacolul va avea loc vineri,11 martie 2016, ora 17, la Muzeul Național al Țăranului Român, Studioul Horia Bernea. Intrarea este liberă..

Intrarea este liberă.înapoi la pagina principală
 
inchis