Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

MŢR participă la Street Delivery
Fă o poveste cu mâinile tale!

Muzeul Naţional al Ţăranului Român, împreună cu voluntarii săi, îţi propun ca în fiecare zi din cadrul Street Delivery să faci o altă poveste, cu mâinile tale.
1. Atelier zgărdane din Maramureş – vineri, 10 iunie
În curând se sărbătoresc Sânzienele, fetele trebuie să fie frumoase! Învăţăm să facem zgărdane din mărgele mărunte, aşa cum se fac în Maramureş. Povestea fiecărui zgărdan o punem apoi la gât.

2. Atelier de fetru – sâmbătă, 11 iunie
În luna mai au pornit oile la munte. Dar ce facem cu toată lâna care a rămas în sat? Învăţăm să facem fetru şi figurine din lână. Povestea lor o vom pune pe noptiera de acasă.

3. Atelier de cărţi poştale – duminică, 12 iunie
Cum ar fi să trimitem poveştile şi gândurile noastre pe cărţi poştale pe care le facem chiar noi? Decupăm calendare şi afişe vechi tipărite demult la MTR şi pe care le transformăm şi le punem în altă poveste.

Atenţie: Street Delivery se va desfăşura pe strada Arthur Verona , de la Cărtureşti până la Gradina Icoanei.
Pentru mai multe informaţii http://streetdelivery.ro/
înapoi la pagina principală
 
inchis