Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Muzica tradițională portugheză
Cu ocazia Zilei Naţionale a Portugaliei, sărbătorită pe 10 iunie, Ambasada Portugaliei oferă, pentru prima dată publicului român, două spectacole de muzică tradițională portugheză susţinute de grupul Falta Um.

Muzeul Național al Ţăranului Român va găzdui primul spectacol sâmbătă, 9 iunie, ora 18.00, la Studioul Horia Bernea.
Castelul Bran va primi cel de-al doilea spectacol duminică, 10 iunie, ora 15.00.
Accesul la concerte este liber.

Cânturile specifice zonei de sud a Portugaliei, Alentejo, îndeplinesc un ritual străvechi şi riguros, atât vocal cât şi coregrafic. Reprezentate de coruri majoritar masculine, fără acompaniament instrumental, de origini îndepărtate şi provenineţă obscură, cânturile din Alentejo sunt una din cele mai valoroase expresii ale artei populare portugheze. Prin caracterul lor unic şi longeviv, au fost incluse pe lista candidaţilor la Patrimoniul Imaterial al Umanităţii UNESCO.

Grupul coral Falta Um, în traducere Unul lipseşte, vine din Melides, o mică aşezare la malul oceanului, la sud de Lisabona, privilegiată de natură şi înzestrată de istorie cu vestigii străvechi şi multe poveşti. Cei doisprezece bărbaţi care alcătuiesc corul cântă împreună de şase ani şi au ajuns cunoscuţi în festivalurile de muzică populară din regiune.

Vă aşteptăm la Bucureşti şi la Bran în zilele de 9 și, respectiv, 10 iunie, la spectacolele de muzică tradițională portugheză. Grupul Falta Um va aduce de la malul Atlanticului ecouri din cultura tradiţională portugheză, pe care astfel o răspândesc şi o menţin vie.

Ambasada Portugaliei mulţumeşte colaboratorilor care găzduiesc concertele din România: Muzeul Național al Ţăranului Român şi Castelul Bran.
Aceasta iniţiativă a fost realizată cu sprijinul sponsorizării oferite de Millennium Bank.

Mai multe informaţii şi contact la Ambasada Portugaliei, cultural@embportugal.ro, 0212304136.
înapoi la pagina principală
 
inchis