Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

O noapte furtunoasă - Viceversa 24 martie 2013
Teatrul Independent Odiseu invită din nou bucureștenii la spectacolul cu piesa ‚,O noapte furtunoasă - Viceversa”, ce va avea loc sâmbătă, 24 martie 2013, de la ora 18:00, la sala Studio Horia Bernea a Muzeului Național al Țăranului Român. Spectacolul este realizat cu susținerea canalului documentar Viasat History și produs de agenția Oyster & Zax.

Originala adaptare după piesa „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale, realizată de regizorul și dramaturgul Ștefanis Lupu, este o premieră în teatrul românesc: noutatea absolută este aceea că partiturile personajelor sunt inversate: personajele feminine devin masculine şi invers. Astfel, Rică Venturiano devine acum domnișoara Rita Venturiano, publicistă și poetă, „studentă în drept”, un personaj aparent plin de aplomb și tupeu, dar care dă de bucluc „la numărul 9”. Și Chiriac este supus transformării, devenind Chira, dând un nou sens transcenderii relațiilor sentimentale şi o forţă specială personajului ce trăieşte o aventură amoroasă cu Vily – personajul Veta din piesa lui Caragiale.

Practic, toate personajele trec printr-o metamorfoză ce oferă spectatorului un nou univers social, care păstrează intact comicul clasic al piesei, menținând treaz interesul publicului pentru că, prin actul modernizării piesei lui Caragiale, acesta devine parte din derularea jocului scenic al actorilor.

„Montarea aceasta este o reactualizare în tușe și mai puternice a intrigii tradiționale, fiindcă, de data aceasta, femeia e la putere”, glumește actorul Cristi Martin, cel care interpretează rolul Vily, adică Veta în piesa lui Caragiale.

Textul este susținut de o distribuție remarcabilă, cu actori tineri și iubiți de public:

Madam Dumitra (Jupân Dumitrache) – Mihaela Coveșeanu
Vily (Veta) – Cristian Martin
Zizi (Zița) – Iulian Ilinca
Chira (Chiriac) – Veronica Popescu
Rita Venturiano (Rică Venturiano) – Alexandra Timofte
Coana Nina (Nae Ipingescu) – Claudia Croitoru
Spira (Spiridon) – Smaranda Găbudeanu

Personajele sunt acum în pas cu moda prezentului, atât sub aspect vestimentar și de limbaj, cât și sub aspectul tehnologiei, ele având la îndemână laptopul și telefonul mobil.

În noua viziune regizorală, intriga piesei clasice a lui Caragiale incită spectatorii la o acțiune de redimensionare a perceperii personajelor cu toate implicațiile sociale și morale impuse de evoluția ireversibilă a societății românești actuale. „O noapte furtunoasă - Viceversa” reușește să păstreze intacte valoarea și actualitatea textului dramatic al lui Caragiale, eternul uman așa cum a fost surprins de autor.


Biletele se pot achiziţiona din reţeaua MyTicket, de pe site-ul www.myticket.ro, precum şi din reţeaua de distribuţie MyTicket: magazinele Diverta selectate, Sala Palatului, magazinul Muzica şi librăria Mihai Eminescu din Bucureşti.
De asemenea, biletele se pot rezerva telefonic, la numărul 0756347677, sau prin email, la bilete@oysterzax.com. Biletele rezervate se vor ridica de la sala de spectacol, cu 30 de minute înainte de începerea reprezentației.

Prețul biletului este de 30 de lei.

Un spectacol susținut de: Viasat History
Producător: Oyster&Zax


 


înapoi la pagina principală
 
inchis