Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

O noapte furtunoasa – viceversa
Adaptarea după piesa O noapte furtunoasă de I.L.Caragiale a regizorului Ștefanis Lupu este o comedie modernă, repoziționată în prezent, în care ineditul captează imediat interesul spectatorilor, cărora le oferă o viziune nouă asupra unei realități clasice, descrisă de Caragiale.

Montarea este o premieră în teatrul românesc, noutatea cea mai semnificativă fiind că personajele feminine devin masculine şi invers. Astfel, Rică Venturiano devine acum Rita Venturiano, un personaj plin de aplomb și tupeu – aparent – punând astfel sub semnul întrebării convenţionala supremație masculină în relația tradițională bărbat-femeie. Și Ciriac este supus transformării, devenind Chira, dând un nou sens transcenderii relațiilor sentimentale şi o forţă specială personajului.

Practic, niciun personaj nu scapă metamorfozei prin care se oferă spectatorului un nou univers social, rezultat din sublimarea caracterelor, dar care păstrează intact comicul în sine, menținând treaz interesul spectatorilor care, prin actul modernizării piesei lui Caragiale, devin parte din derularea jocului scenic al actorilor.

Piesa reprezintă o reactualizare în tușe puternice a intrigii tradiționale, aducând spectatorii în fața unui model modern de redare a relațiilor interumane. În noua montare, personajele ies din „hainele” lor clasice, în care ne-am obișnuit să le vedem pe scenă, dar îşi păstrează partiturile, adaptate la tipologii contemporane.

Premiera are loc în data de 27 noiembrie, de la ora 19.30, la sala Studio Horia Bernea a Muzeului Național al Țăranului Român.

Biletele se pot rezerva telefonic, la numărul 0756.34.76.77, sau prin email, la bilete@oysterzax.com

Pretul biletului este de 25 de lei.

Biletele se vor ridica de la sala de spectacol, cu 30 de minute înainte de începerea reprezentației.

 


înapoi la pagina principală
 
inchis