Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Oraşele invizibile

Expoziţie de pictură
12 - 30 noiembrie 2014, Sala Acvariu


Ambasada Republicii Slovenia în România şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă invită miercuri, 12 noiembrie, de la ora 18:00, la vernisajul expoziţiei de pictură ORAŞELE INVIZIBILE, în cadrul căreia este prezentată o selecţie a celor mai reprezentative lucrări semnate de reputata artistă plastică slovenă Majda Skrinar.

Absolventă a Facultăţi de Arhitectură şi a Secţiei de Pictură din cadrul Academiei de Arte Plastice şi Design din Ljubljana, Majda Skrinar s-a făcut cunoscută prin expoziţiile personale şi de grup organizate în galerii de renume din Isola, Piran, Koper, Ljubljana, New York, Pola, Nova Gorica, Veneţia, Ljubljana, Maribor, Koper, Piran, Trieste, Regensburg, Medana, Lendava şi Poreč.

Apreciatul filosof şi consilier muzeal sloven Andrej Medved, bun cunoscător al operei picturale a artistei slovene, consideră că unicitatea acesteia se datorează, în primul rând, faptului că „în cazul Majdei Skrinar, importantă este contopirea cu planeitatea: netezimea pânzei şi a peisajului inconfundabil, însufleţit de coloritul suav şi expresiv. Pulsaţia trăsăturii de penel şi aplicarea culorilor nu sunt condiţionate de formele pictate. Totul se îmbină, se contopeşte într-o operă distinctă, care este »deschisă« şi »inteligibilă« - fără a-şi pierde, totuşi, misterul”.

Deschiderea expoziţiei va avea loc în prezenţa autoarei lucrărilor, Majda Skrinar, a ambasadorului Republicii Slovenia în România, Excelenţa Sa, Jadranka Šturm Kocjan şi a directorului Muzeului Naţional al Ţăranului Român, Virgil Ştefan Niţulescu, care vor rosti scurte alocuţiuni.

Evenimentul este susţinut de: Viator & Vektor Ro, Vipava 1894, Radenska, Vinakoper, Observator cultural


înapoi la pagina principală
 
inchis