Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Peisajele credinței 17 decembrie 2013 – 17 ianuarie 2014

Institutul Italian de Cultură Vito Grasso din Bucureşti


Institutul Italian de Cultură Vito Grasso din Bucureşti vă invită marți, 17 decembrie 2013, ora 17.00, la vernisajul expoziției PEISAJELE CREDINȚEI – un dialog fotografic româno - italian de Rodica Marinescu și sculptură de Venus Mateescu.

În ultimii ani, revenirea mea repetată pe pamânt italic şi în special la Roma a fost urmată sau precedată, invariabil, de călătoria la mănăstirile noastre din nordul Moldovei. Prin urmare, ideea unei expoziţii fotografice în dialog a venit firesc, ca o rezultantă a acestui continuu periplu între România şi Italia.

În marea diversitate şi între particularităţile distincte ale Peisajelor credinţei de la noi şi de la ei, am găsit şi infinite apropieri; am respirat acelaşi aer, am trăit aceeaşi atmosferă, alăturând lumini şi umbre, culori şi ritmuri, arce şi bolţi, fresce şi ziduri roase de vremi. Cu siguranţă, exemplele pot continua, publicul fiind invitat să le descopere în expoziţie sau să le dezvăluie, urmare propriilor trăiri şi experienţe. Pentru că în tot ceea ce ne desparte, ceea ce ne leagă valorează cel mai mult.

Dialogul fotografic este însoţit şi de sculpturi, creaţie contemporană, ale artistului plastic Venus Mateescu.

Expoziţia a fost găzduită în perioada 11-28 iulie 2013 de Muzeul Naţional al Ţăranului Român.
înapoi la pagina principală
 
inchis