Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Piața Țărănească și Meșter(Ești)! 13-15 mai
13-15 mai 2016, între orele 10-18

Piața Țărănească
vă invită în perioada 13-15 mai 2016, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, la un nou târg cu dichis. Târgul este deschis între orele 10 și 18, iar accesul se face prin intrarea Monetăriei, nr. 3.

Intrarea este liberă.

Și-au anunțat prezența gospodari și gospodine de prin toate zonele țării care vin pregătiți cu bucate alese: brânzeturi și cașcavaluri, legume proaspete, zacuști, siropuri și dulcețuri, plăcinte domnești, cozonaci și poale-n brâu, prajituri tradiționale, dar și torturi delicioase, turtă dulce și covrigi, miere și alte ale stupului, plante de leac și săpunuri naturale. La fața locului se pregătesc mâncăruri alese după rețete dâmbovitene.

Meșteresc: țesătoare, încondeietoare, cioplitori, olari, cusătorese, sticlari, căldărari. Artizanii sunt prezenți cu: bijuterii din alamă, cristale, piele sau mărgele, ceramică pictată cu motive tradiționale, casete pictate, obiecte decorative, hainuțe pentru copii și nu numai, obiecte croșetate sau din lână împâslită, obiecte din lut, icoane, jucării și fel de fel de minunății lucrate cu migală.

În curtea din spate intrăm într-o lume aparte, a obiectelor de colecție. Aici puteți găsi costume țărănești vechi, mobilier țărănesc, tablouri și icoane vechi, porțelanuri și candelabre, timbre și carte veche, albume de artă și multe alte lucruri care ne duc înapoi în timp.

Toate acestea le găsiți de vineri până duminică, la Piața Țărănească de la Muzeul Național al Țăranului Român, între orele 10 și 18. Accesul este gratuit și se face prin str. Monetăriei, nr. 3.


Organizator: Tactic Events
Detalii: Corina Berariu - Events Manager
Tel: 0735 441 304
E-mail: corina@tacticevents.ro
https://www.facebook.com/PiataTaraneascaRO/
 
înapoi la pagina principală
 
inchis