Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Piața Țărănească și Meșter(Ești)! 26 – 28 iulie 2019
În plină vacanță de vară, vă așteptăm cu mic, cu mare, la Târgul Piața Țărănească și Meșter(Ești)!, organizat în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, de vineri, 26 iulie, până duminică, 28 iulie 2019 , între orele 10-19.
Intrarea este liberă și accesul se face prin strada Monetăriei nr. 3.

Fructe și legume de sezon, miere, polen sau păstură, dulcețuri și zacuști, limonadă, gogoși și scovergi, țuică bio de la Cuca, preparate vânătorești sau înghețată sunt doar câteva dintre bunătățile pe care le puteţi degusta şi târgui. Se vor pregăti mâncăruri la fața locului, după rețete autohtone: sarmale cu mămăligă, tochitură, borș de pește, preparate la grătar, ghiveci călugăresc cu ciolan și tocăniță de pui cu legume, gătite de bucătari pricepuți de la Gusturi Autentice.

În curtea interioară, negustorii și colecționarii vă așteaptă într-o lume aparte, cu obiecte vechi (cufere, mobilier țărănesc, ceramică veche țărănească, unelte gospodărești, roți de car, ii și fote, covoare și diverse țesături țărănesti din diverse zone etnografice, tablouri, bijuterii, cărți, numismatică, porțelanuri, cărți poştale, patefoane și multe altele. Scriitorul și colecționarul Stelian Tănase vă așteaptă la povești cu tâlc despre această lume aparte a colecționarilor de antichități, dându-vă detalii şi despre viitoarea carte „Nod în oglindă“.

Meșterii și artizanii vor aduce obiecte realizate manual, cu drag și pricepere: țesături, ceramică, vitralii, bijuterii, povești cu personaje din sfoară, obiecte din lemn, sticlă, piele, lână împâslită și multe altele. Nu lipsesc plantele de leac și lavanda, cosmeticele naturale și demonstrațiile meșteșugărești. Copiii sunt așteptați la atelierele de creație, unde vor putea picta obiecte din lut (vaze pentru flori și castronele arse în cuptor) și ipsos (căluți de mare, scoici, steluțe de mare, bărci cu pânze).

Vă așteptăm la sfârșit de săptămână în curtea MNȚR la o nouă ediție Piața Țărănească!


Organizator: Asociația Meșteșug și Tradiție
Corina Berariu
Tel: 0744 860 082
E-mail: corina@tacticevents.ro
Facebook: https://www.facebook.com/PiataTaraneascaRO/
 
 
înapoi la pagina principală
 
inchis